Alla artiklar

  • Grönkålssnurror med cheddar

    Att fylla matbrödet med grönkål är kanske inte så vanligt. Men så här års är allt med grönkål helt rätt. Kålen ger både ett gott och färgrikt julbröd. Bröden går bra att frysa och sprödvärma vid servering.

  • Vridna lingonbröd

    Lingon och enbär är härliga vintersmaker som också passar bra i matbrödsbaket. Bröden förvarar du ogräddade i frysen, som hemmagjorda bake-off-bröd. Så när julhelgen kommer är det hur smidigt som helst att bjuda på nygräddat.

  • Danskt rågbröd med fikon

    I juletid känns det helt rätt att blanda torkad frukt i matbrödsbaket. Det här grova rågbrödet har både den klassiska syrligheten, men också sötma i smaken. Passar perfekt både till skinkmackan och till julosten.

  • Vörtbröd med tranbär och hasselnötter

    Hembakat vörtbröd är alltid godast. Och den här enkla varianten av filmjölksbröd med färdig vörtkrydda är verkligen bara att röra ihop och låta ugnen göra jobbet. Jag använder gärna malt av korn i brödbaket, det ger en mustig och lite bitter smak. Malten köper du på hälsokostaffären. Men mörk sirap fungerar precis lika bra.

  • Hur ofta måste hunden rastas?

    Hur ofta måste hunden egentligen rastas? Vi har inte skaffat hund ännu, men är riktigt sugna på att skaffa en. Problemet är att vi jobbar…

  • Skällande hund i grannhus

    Varje morgon när vi och våra hundar går förbi ett hyreshus i vårt område, sätter en större hund i någon lägenhet kåken igång att skälla…

  • Behöver jag oroa mig över blödningarna?

    Jag är en 56 årig kvinna som har fått lite blödningstrassel och undrar om jag behöver oroa mig. Mina menstruationer slutade för fyra år sedan…

  • Kan jag ha drabbats av demens?

    Jag är 32 år och har fått sämre och sämre minne senaste halvåret. Jag har kunnat hålla många saker i huvudet, aldrig behövt skriva upp…

  • Är salvan allergiframkallande?

    Jag är allergisk mot björkpollen sedan många år och tar då Clarityn. De senaste åren har jag fått allergiska besvär av gräs och blommor under…

Scroll to Top