Korv som belöningsgodis?

Hej! Jag gick en valpkurs i våras och instruktören tyckte vi skulle ha korv, massor av korv, med oss som belöningsgodis. Valparna älskade det, men...

Hej! Jag gick en valpkurs i våras och instruktören tyckte vi skulle ha korv, massor av korv, med oss som belöningsgodis. Valparna älskade det, men jag undrar om korv egentligen är så bra. Kan du tipsa om något som är nyttigare och bättre?

Hundvetare Hans Norling svarar:

Hej! De flesta hundar gillar korv, men det kan inte vara särskilt nyttigt med tanke på att korv innehåller ganska mycket salt. Jag tycker att du ska undvika detta! I fackhandeln finns massor av olika sorters belöningsgodis, som är mycket nyttigare än korv. Något som funkar fantastiskt bra för de allra flesta hundar är tunna torkade skivor av kycklingfilé. Man kan klippa dem i mindre bitar och bekvämt ha dem i fickan. Det här godiset finns i de flesta hundbutiker och är ett förnämligt alternativ till korven. Tänk också på att dra av den ungefärliga mängden godis från fodergivan – för att undvika att hunden blir tjock!

Scroll to Top