-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Vadstena Klostermuseum en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Tre steg: Så lindrar du dina ilningar i tänderna omedelbart
Ett kallt glas vatten, en varm kopp kaffe eller den goda glassefterrätten på sommarfesten. Det finns mycket att se upp med om du vill slippa den obehagliga känslan som uppstår när det ilar i tänderna. Här tipsar vi om tre enkla steg som du kan ta till för att lindra smärtan omedelbart.
-
Malou von Sivers: Det här är när svensk sjukvård är som bäst
Precis som sina gäster i tv-soffan har den hyllade och prisbelönta journalisten Malou von Sivers sina egna historier att berätta. Ärren från barndomen som format henne till den hon är, men också traumat när dottern Julia föddes med gomspalt.
-
Älggryta med Guinness och vinterrötter
Vad är väl mer rätt när höstmörkret sänker sig över oss än en mustig köttgryta? Receptet är till 4-6 personer.
-
Honungstranbär
Rårörda tranbär med honung är ett perfekt tillbehör till grytor och stek av viltkött.
-
Korngrynsrisotto med renskav och rostade rödbetor
Krämig risotto med nordisk smak, gjord på våra egna rustika korngryn. Här är det viktigt att använda hela korngryn, och inte gryn som klippts i bitar, då blir det gröt.
-
Minipizza med viltfärs och lingon
Så här års känns det helt rätt att toppa pizzan med höstsmaker som viltfärs och lingon. Receptet är till 12 små pizzor eller 4 stora.
-
Långtidsbakad vildsvinsstek
Att ugnskoka kött under lång tid på låg temperatur har blivit populärt. Eftersom köttet sköter sig självt i ugnen under dagen är detta en perfekt bjudrätt. Här har jag valt bog av vildsvin, men det går precis lika bra att använda annat kött, till exempel bog eller stek av älg. Receptet är till 4-6 portioner.
-
Smakrik viltgryta på franskt vis!
Här går det helt vilt till och vi gör vår franska gryta på viltkött! För att få lite extra sting får alla krydda sin portion med en smakrik pepparrotsaioli! Receptet är till 4-6 portioner.
-
Därför kan Karin inte öppna munnen i skidbacken
Hon gnider in tänderna med tandkräm – sedan öppnar hon inte munnen under hela dagen i skidbacken. 55-åriga Karin har haft problem med ilningar i tänderna i många år. – Jag kan knappt beskriva vilken skillnad en ny, fungerande produkt mot ilningar skulle göra för mitt liv, säger hon.

















