Tre steg: Så lindrar du dina ilningar i tänderna omedelbart

Ett kallt glas vatten, en varm kopp kaffe eller den goda glassefterrätten på sommarfesten. Det finns mycket att se upp med om du vill slippa den obehagliga känslan som uppstår när det ilar i tänderna. Här tipsar vi om tre enkla steg som du kan ta till för att lindra smärtan omedelbart.  

Ilande tänder är ett jobbigt problem som drabbar många svenskar. Enligt en undersökning från YouGov/Zapera är det vanligast att man upplever det som en isande smärta, men det kan också hugga, bulta eller mola. Känslan är obehaglig och kommer ofta när du utsätter tänderna för varm, kall eller söt mat och dryck. Men också kan också känna av smärtan under en blåsig dag.

Har du problem med ilningar i tänderna. Lär mer här!

Tre steg: Så lindrar du dina ilningar i tänderna omedelbart
Att äta glass en varm sommardag kan vara riktigt smärtsamt om du lider av ilningar i tänderna. Foto: Bigstockphoto.com

Öppnar inte munnen

En del tycker att ilandet är så besvärande att de undviker att äta och dricka olika saker. Vissa drar det till och med så långt att de låter bli att le eller överhuvudtaget öppna munnen när det blåser kallt utomhus.

– Livet kan kännas ganska trist de dagar man inte kan njuta av att vara ute utan att få ont. Och dessutom är det semestertider. Vem vill inte kunna unna sig en kall glass då och då. Det är inte speciellt kul att känna att man måste lägga om kosten för att slippa ilningarna. Ingen ska behöva ha det så, säger tandläkare Lone Lenes, Colgate®.  

Tre steg: Så lindrar du dina ilningar i tänderna omedelbart

En serie för dig

Hon berättar att Colgate® har tagit fram en serie produkter som riktar sig till just dig som har ilningar i tänderna. Serien heter Colgate® Sensitive Pro-Relief™ och består av den nya ilningspennan, med tillhörande tandborste med mjuka borst, och en tandkräm, som du kan använda precis som vilken annan tandkräm som helst. 

– Du borstar bara tänderna två gånger om dagen som vanligt. Det är inte svårare än så, säger Lone Lenes.

Tre steg: Så lindrar du dina ilningar i tänderna omedelbart
En smart tandkräm finns med i Colgates nya serie. Foto: Bigstockphoto.com

Knepet som lindrar

Hon berättar att det dessutom finns ett knep för dig som vill lindra dina ilningar omedelbart.

– Ta lite av tandkrämen från Colgate® Sensitive Pro-Relief™ på fingret och massera på det ställe där det ilar i en minut. Det är faktiskt en superenkel metod – och det bästa av allt är att du kan göra det hemma i badrummet eller på andra ställen, säger Lone Lenes.   

Läs mer om ilningar i tänderna här! 

* Rabatten kan användas på ICA, Coop, Willys, Citygross mfl. Alla personuppgifter som överförs, behandlas enligt personuppgiftslagen och kommer endast att användas i samband med att du får rabatten.

Tre steg: Så lindrar du dina ilningar i tänderna omedelbart
Foto: Colgate

Scroll to Top