-
Bengt, 90, gör traktormodeller i miniformat: ”Jag tänker aldrig sluta leka!”
Bengt Carlbinders traktorverkstad liknar ingen annan. Här bygger han veteranfordon från lantbruket i miniformat – med rost och lera på de rätta ställena. Hans sinne för äkta detaljer väcker beundran hos omgivningen. Och som 90-åring har han inga som helst planer på att sluta.
-
Så blir din sommar 2025: Stort horoskop
Sommarens bästa tid ligger framför oss. En tid av värme och glädje. Men vad väntar dig mer – resor, kärlek eller en stor vinst? Hemmets Journals astrolog Heikki Vesa ger dig svar i sitt stora sommarhoroskop!
-
Följ med till Budapest: Njut av julstämning och klassisk musik
Följ med på en stämningsfull resa till Ungerns vackra huvudstad. Under fyra dagar hinner vi uppleva det bästa av Budapest i julskrud – med stadsrundtur, besök på den anrika saluhallen, båttur på Donau och en oförglömlig konsert med violinisten André Rieu!
-
Flaggspelet 25
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Lill Lindfors tackade nej till USA: ”De fattar inte vad jag håller på med”
Det började med fönsterhakar i flätorna, för att hon skulle se ut som Pippi. Fortsatte med tappad kjol på Eurovision-finalen och jobb med i stort sett alla stora svenska underhållare. Nu har Lill Lindfors fyllt 85 men har inga planer på att sluta uppträda.
-
Avokadokräm med chiliräkor
Smårätter serverade i glas är praktiska när man har många gäster på festen. Här lägger vi en frisk avokadokräm med lime och koriander i botten och toppar med chilimarinerade räkor.
-
Marinerad fläskfilé med tomat- och persikosalsa
Kötträtten på sommarens buffébord! Fläskfilén blir saftig och smakrik tack vare den goda marinaden. Servera med en fruktig tomat- och persikosalsa.
-
Salladsskålar med laxröra
Salladsskålarna med laxröra fungerar fint som en förrätt eller som en del på festens buffébord. Röran får god smak av dill och pepparrot.
-
Drömresa för dig som älskar hantverk: Följ med oss till Tallinn
Följ med oss på en fullmatad hantverksresa till Tallinn med besök på Estlands största slöjd- och hantverksmässa, ullspinneriet Aade Lõng OÜ och Karnaluks – ett eldorado för alla som älskar textil och hantverk.
-
Ballongfärd fick hisnande slut
Luftballongfärden startade från Årstafältet i Stockholm och till en början gick allt som planerat. Den rutinerade ballongflygaren K-G Silverstolpe och hans 13 passagerare svävade över staden i riktning mot Kungsholmen. Men sedan hände något.
-
Fläskfilégratäng med bearnaisesås
Saftig fläskfilé, krämig bearnaisesås och smakrik svamp vilar under ett fluffigt mos gjort på både vanlig potatis och sötpotatis. Hela middagen i en form!
-
Tacolasagne med kyckling och paprika
Två klassiska middagar möts i denna välfyllda gratängform. Kyckling, broccoli och paprika skapar en matig lasagne med extra grönsaker.
-
Sven Wollter: “Lev till det allra sista andetaget!”
I 80-årsåldern inledde folkkäre skådespelaren Sven Wollter en ny karriär, som romanförfattare. Nu har han skrivit två böcker och Sven ser bara framåt. Något liv efter detta tror han inte på, så det gäller att utnyttja varje andetag i detta!
-
Laxgratäng med citron och dill
Du behöver 1 kg potatis gula lökar 2 msk smör salt och peppar 1 dl vitt vin 3 dl vispgrädde 150 g färsk spenat 200…
-
Så mycket samlade vi in till katterna!
Vi gav er läsare chansen att hjälpa oss på tidningen att ge alla katter ett gott liv. Ni lyssnade. Ni visade kärlek. För hos er klappar stora och varma hjärtan. Underbara läsare har skänkt över hundratusen kronor till Djurskyddets fina arbete. Ett resultat över all förväntan. Tack!
-
Hollywoodkändis fann sina rötter i Halland
I våras fick paret Annika och John Ruff i Olofstorp, Valinge, ett samtal från en person som sa att han var platsletare för ett tv-program som skulle sändas i brittiska BBC.
-
Krämig rotfruktsgratäng med kassler
Vi älskar enkla middagslösningar! Här toppas den matiga rotfruktsgratängen med skivad kassler, ost och tomater. En matig middag som gör sig bra i matlådan.
-
Frasiga baguetter med smakrika färsbiffar!
Låt dig inspireras av det spännande Balkan-köket med dessa kryddiga järpar som kallas cevapcici. Ihop med söt, karamelliserad lök och svalkande vitlöksyoghurt blir detta en baguette full av smaksensationer!