-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rabarberglass
En perfekt avslutning på en god middag.
-
Rabarberflan
Här får du lära dig att göra en flan, d v s ett bakverk av tunt utkavlad pajdeg.
-
Frasiga crepes med glass och hallonsås
En ljuvligt god dessert som uppskattas av både små och stora läckergommar.
-
Fransk päronkaka med hallon
Vill du bjuda på en av de allra godaste efterrätter som finns? Laga då denna ljuvliga pärondessert med hallon och mandel. Vill du göra kakan i förväg så går det utmärkt. Värm den bara i mikrovågsugnen precis innan den ska serveras.
-
Delikat björnbärspaj
Ljuvligt krämig fyllning har den här kalasgoda pajen med frisk smak av björnbär.
-
Glace au four med färska bär
Den här desserten väcker alltid beundran, men är alls inte så svår att göra som det verkar. Däremot är den mycket god! När det är säsong kan vi göra glassen extra festlig med färska bär.
-
Cheesecake som i New York
Alla älskar cheesecake och visst är det roligt att kunna göra en ny och lite annorlunda variant. Här kommer min senaste, direkt "importerad" från New York. Bjud cheesecaken, dekorerad med dina favoritbär, som dessert efter en lätt middag.
-
Jordgubbar i smördegshus
I den här lyxiga desserten ligger jordgubbarna på en bädd av ljuvligt god vaniljkräm.
-
Fryst lingonkrans
En riktigt ljuvlig och frisk dessert får avsluta den goda middagen.

















