-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Päronäppelkaka med chokladgrädde
Päron och äpplen smakar alldeles utmärkt tillsammans, inte minst i denna ljuvliga dessertkaka. Smaken på grädden som serveras till väljer du själv – punsch, kanel eller citron… Vi valde mintchoklad.
-
Honungsyoghurt med grädde(av Anna Margareta i Piteå)
Du behöver 1 l yoghurt avrunnen naturell 2.5 dl Vispad grädde flytande honung nötter ev hackade Det här behövs för ca 4-5 port: Gör så…
-
Anitas röda äppelpaj
En ovanlig äppelpaj som är minst lika god som den är vacker.
-
Orelunds fina äppelkaka
Är du sugen på något riktigt gott? Då ska du göra den här ljuvliga äppelkakan. Bjud den gärna med vispad grädde smaksatt med lite konjak eller likör.
-
Lyxig päronpaj
Nu är de svenska päronen som bäst. Passa på att laga den här härliga pärondesserten. Kanske något att avrunda din lyckade fiskmiddag med!
-
Storvikskaka (av Lena Eklöv i Storvik)
Du behöver 50 g margarin mjukt 2 dl mjölk ljummen 4 dl mjöl 2 tsk bakpulver 2 dl strösocker äppelklyftor kanel strö över strösocker strö…
-
Drottningsufflé
Längtar du efter att få avrunda middagen med en läcker sufflé men är rädd för att misslyckas? Då ska du satsa på den här drottningsufflén. En säker succé!
-
Kladdig chokladkaka (av Lisa i Skurup)
Du behöver 2 st ägg 3 dl socker 1.5 tsk vaniljsocker 4 msk kakaopulver 1.5 dl vetemjöl 100 g smält smör Det här behövs för…
-
Sommarens bästa bärpaj
Baka en frasig paj med sommarens läckra bär. Bärpajer är bäst att göra utan pajskal i botten, det blir lätt blött. Pajdeg använder du bara till kant och lock. Enkelt och gott!














