-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kanel- och kardemummabullar
Här ett bra grundrecept med en vanlig utbakning som naturligtvis kan varieras.
-
Mustig rotfruktsgryta
En gryta där höstens alla rotfrukter ger fin smak. Längst fram på bilden står lax- och musselsoppa, i mitten mustig rotfruktsgryta och längst bak tomattäckt kyckling.
-
Lax- och musselsoppa
Laxsoppa är jättegott, här förhöjer färska musslor smaken ytterligare. Längst fram på bilden står lax- och musselsoppa, i mitten mustig rotfruktsgryta och längst bak tomattäckt kyckling.
-
Tomattäckt kyckling med jordärtskockor
Överst ligger kyckling med färgstark tomatsås, under milda och lite söta jordärtskockor. Längst fram på bilden står lax- och musselsoppa, i mitten mustig rotfruktsgryta och längst bak tomattäckt kyckling.
-
Har jag rätt till bostadsbidrag?
Jag är en frånskild kvinna som är folkpensionär med 6.548 kr efter skatt. Hyran är 4.400 kr i månaden. Sedan tillkommer många andra fasta avgifter…
-
Varför har jag små knottror i slidan?
Jag undrar om det är meningen att det ska vara helt slätt inne i själva slidan. På mig känns det nästan som små blåsor eller…
-
Kan jag fortfarande bli med barn?
Jag är 50 år och har inte haft mens på två år. Kan jag vara säker på att inte bli med barn vid oskyddat sex?…
-
Beror min mors depression på sjukdomen SLE?
Jag vill fråga om sjukdomen SLE som man nyligen konstaterat hos min mor. Hennes ANA-blodprov visade ett värde på 100. Sedan tre år tillbaka har…
-
Kåldolmar
Kan man tänka sig något svenskare än kåldolmar? Ändå är denna kära husmanskost faktiskt en "invandrad" maträtt från Turkiet. Där använder man blad från vinrankan istället för kål och den vanligaste färsen är av lammkött. Men här får du lära dig, hur man lagar svenska dolmar. Servera dina hemlagade kåldolmar med lingonsylt och kokt potatis.













