Alla artiklar

  • Kanel- och kardemummabullar

    Här ett bra grundrecept med en vanlig utbakning som naturligtvis kan varieras.

  • Mustig rotfruktsgryta

    En gryta där höstens alla rotfrukter ger fin smak. Längst fram på bilden står lax- och musselsoppa, i mitten mustig rotfruktsgryta och längst bak tomattäckt kyckling.

  • Lax- och musselsoppa

    Laxsoppa är jättegott, här förhöjer färska musslor smaken ytterligare. Längst fram på bilden står lax- och musselsoppa, i mitten mustig rotfruktsgryta och längst bak tomattäckt kyckling.

  • Tomattäckt kyckling med jordärtskockor

    Överst ligger kyckling med färgstark tomatsås, under milda och lite söta jordärtskockor. Längst fram på bilden står lax- och musselsoppa, i mitten mustig rotfruktsgryta och längst bak tomattäckt kyckling.

  • Har jag rätt till bostadsbidrag?

    Jag är en frånskild kvinna som är folkpensionär med 6.548 kr efter skatt. Hyran är 4.400 kr i månaden. Sedan tillkommer många andra fasta avgifter…

  • Varför har jag små knottror i slidan?

    Jag undrar om det är meningen att det ska vara helt slätt inne i själva slidan. På mig känns det nästan som små blåsor eller…

  • Kan jag fortfarande bli med barn?

    Jag är 50 år och har inte haft mens på två år. Kan jag vara säker på att inte bli med barn vid oskyddat sex?…

  • Beror min mors depression på sjukdomen SLE?

    Jag vill fråga om sjukdomen SLE som man nyligen konstaterat hos min mor. Hennes ANA-blodprov visade ett värde på 100. Sedan tre år tillbaka har…

  • Kåldolmar

    Kan man tänka sig något svenskare än kåldolmar? Ändå är denna kära husmanskost faktiskt en "invandrad" maträtt från Turkiet. Där använder man blad från vinrankan istället för kål och den vanligaste färsen är av lammkött. Men här får du lära dig, hur man lagar svenska dolmar. Servera dina hemlagade kåldolmar med lingonsylt och kokt potatis.

Scroll to Top