-
Upplev sommaren på Österlen: Sevärdheter, hotell och restauranger värda ett besök
Besök Sveriges eget Provence – med hav, böljande landskap, blomsterglädje och levande kultur i varje by. Oavsett om du älskar natur, konst, loppisar, bad eller god mat (och mer därtill) kommer du att finna det du söker på Österlen.
-
Hanna giftes bort mot sin vilja: ”Idag har jag försonats med mina föräldrar”
18 år gammal skulle Hanna åka på semester till Libanon med sina föräldrar. Väl där insåg hon att hon skulle bli bortgift med sin kusin. Det har tagit lång tid för henne att ta sig ur äktenskapet, bearbeta känslorna och bli en stark och självständig kvinna.
-
Bakom kulisserna på SVT:s väderredaktion: Teknikstrul, humor och snabba puckar
Hemmets Journal begav sig till SVT:s väderredaktion i Stockholm och träffade kända ansikten från tv-rutan. Frågorna var många. Hamnar de ofta i blåsväder? Vandrar de på moln när de går hem? Vilken av meteorologerna är roligast – och soligast?
-
Golfproffset Caroline efter amputationen: ”Jag skulle aldrig vilja återvända till livet på två ben”
När Caroline Mohr som 22-årigt golfproffs fick veta att hennes ena ben måste amputeras såg hon hela sin framtid gå upp i rök. Idag är hon tacksam för erfarenheterna hon fått längs vägen.
-
Flaggspelet 29
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Clara: Var hittar jag vänner som gläds åt mina framgångar?
Efter en tuff uppväxt är jag nu väldigt lyckligt lottad, men jag tycks inte kunna hitta vänner som vill dela min glädje. Vad ska jag göra?
-
Enkla citronmuffins
Lättbakade och härligt saftiga muffins med mycket citronsmak. Ta med muffinsen i picknickkorgen, vandringsryggsäcken eller utflyktsväskan.
-
Sallad på burk med chorizo och jordgubbar
Häll upp salladen på burk! Vänd burken upp och ner på en tallrik vid servering så hamnar dressingen på toppen.
-
Baguetter med mortadella, oliver och parmesan
En välfylld macka har en självklar plats i varje picknickkorg. Här fyller vi en baguette med ricotta, rucola, oliver, parmesan och mortadella.
-
Kanel- och kardemummabullar
Här ett bra grundrecept med en vanlig utbakning som naturligtvis kan varieras.
-
Mustig rotfruktsgryta
En gryta där höstens alla rotfrukter ger fin smak. Längst fram på bilden står lax- och musselsoppa, i mitten mustig rotfruktsgryta och längst bak tomattäckt kyckling.
-
Lax- och musselsoppa
Laxsoppa är jättegott, här förhöjer färska musslor smaken ytterligare. Längst fram på bilden står lax- och musselsoppa, i mitten mustig rotfruktsgryta och längst bak tomattäckt kyckling.
-
Tomattäckt kyckling med jordärtskockor
Överst ligger kyckling med färgstark tomatsås, under milda och lite söta jordärtskockor. Längst fram på bilden står lax- och musselsoppa, i mitten mustig rotfruktsgryta och längst bak tomattäckt kyckling.
-
Har jag rätt till bostadsbidrag?
Jag är en frånskild kvinna som är folkpensionär med 6.548 kr efter skatt. Hyran är 4.400 kr i månaden. Sedan tillkommer många andra fasta avgifter…
-
Varför har jag små knottror i slidan?
Jag undrar om det är meningen att det ska vara helt slätt inne i själva slidan. På mig känns det nästan som små blåsor eller…
-
Kan jag fortfarande bli med barn?
Jag är 50 år och har inte haft mens på två år. Kan jag vara säker på att inte bli med barn vid oskyddat sex?…
-
Beror min mors depression på sjukdomen SLE?
Jag vill fråga om sjukdomen SLE som man nyligen konstaterat hos min mor. Hennes ANA-blodprov visade ett värde på 100. Sedan tre år tillbaka har…
-
Kåldolmar
Kan man tänka sig något svenskare än kåldolmar? Ändå är denna kära husmanskost faktiskt en "invandrad" maträtt från Turkiet. Där använder man blad från vinrankan istället för kål och den vanligaste färsen är av lammkött. Men här får du lära dig, hur man lagar svenska dolmar. Servera dina hemlagade kåldolmar med lingonsylt och kokt potatis.