-
Upplev sommaren på Österlen: Sevärdheter, hotell och restauranger värda ett besök
Besök Sveriges eget Provence – med hav, böljande landskap, blomsterglädje och levande kultur i varje by. Oavsett om du älskar natur, konst, loppisar, bad eller god mat (och mer därtill) kommer du att finna det du söker på Österlen.
-
Hanna giftes bort mot sin vilja: ”Idag har jag försonats med mina föräldrar”
18 år gammal skulle Hanna åka på semester till Libanon med sina föräldrar. Väl där insåg hon att hon skulle bli bortgift med sin kusin. Det har tagit lång tid för henne att ta sig ur äktenskapet, bearbeta känslorna och bli en stark och självständig kvinna.
-
Bakom kulisserna på SVT:s väderredaktion: Teknikstrul, humor och snabba puckar
Hemmets Journal begav sig till SVT:s väderredaktion i Stockholm och träffade kända ansikten från tv-rutan. Frågorna var många. Hamnar de ofta i blåsväder? Vandrar de på moln när de går hem? Vilken av meteorologerna är roligast – och soligast?
-
Golfproffset Caroline efter amputationen: ”Jag skulle aldrig vilja återvända till livet på två ben”
När Caroline Mohr som 22-årigt golfproffs fick veta att hennes ena ben måste amputeras såg hon hela sin framtid gå upp i rök. Idag är hon tacksam för erfarenheterna hon fått längs vägen.
-
Flaggspelet 29
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Clara: Var hittar jag vänner som gläds åt mina framgångar?
Efter en tuff uppväxt är jag nu väldigt lyckligt lottad, men jag tycks inte kunna hitta vänner som vill dela min glädje. Vad ska jag göra?
-
Enkla citronmuffins
Lättbakade och härligt saftiga muffins med mycket citronsmak. Ta med muffinsen i picknickkorgen, vandringsryggsäcken eller utflyktsväskan.
-
Sallad på burk med chorizo och jordgubbar
Häll upp salladen på burk! Vänd burken upp och ner på en tallrik vid servering så hamnar dressingen på toppen.
-
Baguetter med mortadella, oliver och parmesan
En välfylld macka har en självklar plats i varje picknickkorg. Här fyller vi en baguette med ricotta, rucola, oliver, parmesan och mortadella.
-
Tjörngryta
Fiskbullar hör till mina favoritkonserver. Det är gott och billigt och tänk så snabblagat! Fiskbullar tillverkas av den finaste vitfisken och inte av någon "skräpfisk" som ryktet ibland säger.
-
Ädel fänkålssoppa
Nu är det tid för soppor av alla de slag. Varför inte bestämma att ha minst en soppdag i veckan. Börja med ett pröva den här.
-
Kalkon på gåsavis
Vi är många som föredrar kalkonens magra och goda kött när vi bjuder till Mårtensmiddag. Välj en minikalkon, de säljs frysta och är lättare att hantera än de större fåglarna.
-
Pepparbiff av nötfärs
Köttfärs är fortfarande billig mat och med goda tillbehör blir den riktig festmat.
-
Gratinerad gourmetfisk
En riktig favoritfisk att bjuda den mest kräsne på.
-
Biff på rotfruktspytt med rödlökssås
Lite pyssel blir det med maten, men den är lätt att laga till och den är väl värd mödan.
-
Räktimbaler
En elegant förrätt som står färdig i kylen är en perfekt början på en festmeny.
-
Varför vill jag att min man ska flirta med andra?
Jag är en kvinna på snart 40 år. Jag har fyra barn som jag fått i tre olika förhållanden. Den man jag lever med sedan…
-
Blodproppar kan bero på en ovanlig sjukdom
Jag skulle vilja veta mera om fosfolipid-antikropps-syndrom. Det är tydligen en ovanlig sjukdom och det tog lång tid innan jag fick diagnosen. Jag har fått…