-
Äta hela frukter eller dricka som juice – spelar det någon roll?
Att frukt och grönt är bra för vår hälsa är ingen nyhet, men måste man äta hela frukter eller går det lika bra med juice?
-
Schäfern Caisa vanvårdades – fick nytt liv hos Line: ”Hon är en fantastisk hund”
Schäfertiken Caisa hade farit väldig illa innan hon hamnade hos djurvänner på ett hundstall. De började leta efter en ny ägare och Line, som nyss hade förlorat sin hund, var en perfekt matte.
-
Drömresa till Tokyo och Kyoto – möt Japan med höstfärger
När hösten är som vackrast reser vi till Japan. Häng med till det spännande landet där uråldriga traditioner möter framtidsteknik. Njut av god mat, unika sevärdheter och fantastiska miljöer!
-
Sjömannen David gör författardebut: ”Skrev som om boken inte skulle publiceras”
David var bara en liten pojke när han bestämde sig för att bli sjöman. Och nu efter ett halvt liv till sjöss kan han se tillbaka på många spännande äventyr. Men hemma är ändå bäst. Här finns familjen. – Kärleken till dem är större än den till havet.
-
Studebakermordet 1961: 25-åriga Ulla försvann efter danskvällen på Lorry
När Ulla Persson försvann efter en danskväll på Lorry i Stockholm överöstes polisen av märkliga tips. Det hetaste var en gul amerikansk Studebaker Hawk av årsmodell 1956.
-
Veckans Sverigelotter 19
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 19
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Få rent grillgallret: Tre enkla metoder att prova
Har du plockat fram grillen bara för att inse att gallret är fullt med fastbränd mat från förra sommaren? Bara lugn. Här är tre husmorsknep som gör att gallret blir som nytt.
-
Vinn Malou von Sivers nya bok!
Svara på en enkel fråga och vinn en spännande bok!
-
Strömming med spännande smak
Här får vår svenska strömming spännande smak av exotiska kryddor och ingredienser. Vill du servera strömmingslådan varm kan du bjuda potatis, ris eller potatismos till. Du kan också bjuda den kall på ett buffébord.
-
Mustiga grytan
En gryta med både nötkött och kryddstark korv. Den faller ungdomarna i smaken.
-
Pastagratäng med skinka
En mustig gratäng.
-
Asiatisk gryta
En spännande gryta som vi bjuder kokt ris eller nudlar till.
-
Svampgratinerade spättafiléer
En klassisk fiskgratäng som smakar fest.
-
Norska potatislefsor
Det här är ett lättbakat mjukt tunnbröd, som man t ex rullar ihop med någon god fyllning, t ex ost. På bilden ser du mättande bröd som smakar härligt t ex till soppan – längst fram Mustigt filmjölksbröd, i mitten Norska potatislefsor och längst bak Örtbullar (sök gärna övriga recept).
-
Mustigt filmjölksbröd
Fiberrikt och lättbakat med mycket gott i. Du behöver bara en bunke, inget bakbord, när du bakar det här spännande brödet. På bilden ser du mättande bröd som smakar härligt t ex till soppan – längst fram Mustigt filmjölksbröd, i mitten Norska potatislefsor och längst bak Örtbullar (sök gärna övriga recept).
-
Örtbullar I
Här är bullarna utbakade som brytbröd, men du kan lägga dem glest på en plåt också. På bilden ser du mättande bröd som smakar härligt t ex till soppan – längst fram Mustigt filmjölksbröd, i mitten Norska potatislefsor och längst bak Örtbullar (sök gärna övriga recept).
-
Gulaschsoppa
Den ungerska nationalrätten gulasch kan också lagas som en mustig soppa. Frågar man efter recept på gulasch eller gulaschsoppa i Ungern är de lika många som personerna, som lagar dem. Här är ett för kulna dagar.