-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Vinn veckans hälsovinster!
Vi lottar ut återfuktande hudvård från CCS och ögondroppar och gel från Thealoz Duo!
-
Enkla krysset 20
Välkommen till Enkla krysset!
-
Lax i folie (av Lena i Karlstad)
Den här rätten har jag hittat på själv och den är lätt att laga, kan varieras lätt och de som jag bjudit rätten på, har tyckt att den har varit jättegod!
-
Heta räkor (av Mia i Järfälla)
Denna rätt kan serveras som förrätt/drinktilltugg (då räcker den till några fler) med bara ett gott bröd till eller som varmrätt med färsk pasta till. Receptet är beräknat för en varmrätt.
-
Min pastaröra (av Marlene i Frösön)
En experimenträtt!
-
Moster Emmas kardemummaskorpor
Dessa gammaldags kardemummaskorpor är jättegoda och lättbakade. Härligt att ha i kakburken och njuta till kaffe och te eller varför inte till nyponsoppa, varm eller kall. Hur många det blir beror på hur breda du skär dem.
-
Grönsaksfylld kycklingfilé med persikocouscous
En riktig festmåltid blir den här saftiga kycklingfilén.
-
Stekt tofu med ris
Tofu är en bönost som är gjord på sojabönor och den brukar finnas i kyldiskarna.
-
Laxspett med gult ris och skummig sås
Spett ser både festligt och läckert ut.
-
Kokt lax med spenat och mangosalsa
En kryddig ättikslag som ger laxen fin smak.
-
Bakad lax i sötsur musselbuljong
Smakar gott tillsammans med pressad potatis och ett gott bröd.