-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Kondiskaka med nötter
Gör en riktig kondiskaka till kaffekalaset. Att baka en riktig "kondiskaka" är inte så svårt om du bara följer vårt recept. Vi fyller en form med krämig nöt- och russinmassa. Det går alldeles utmärkt att använda vanliga aluminiumformar.
-
Spenatfylld cannelloni
Med extra lätt philadephiaost får du ändå rund och len smak på fyllningen.
-
Solgryta II
Köttet behöver inte brynas först. Det sparar både kalorier och tid men smakar lika gott.
-
Solrossallad med endive och svamp
När du låter svampen marineras i senapsdressingen får den mycket och god smak.
-
Parmesansallad med fänkål och valnötter
En smakrik sallad.
-
Smörgåstårta med räkor i currygrädde
När man inte är så många passar denna räktårta bra. Dessutom så är den lätt att servera och smakar ljuvligt gott.
-
Laxtårta för stora festen
En lyxig laxtårta som räcker till många.
-
Läcker skink- och frukttårta
En läcker tårta med tunt skivad rökt skinka och fyllning av Walldorfsallad och ädelost.
-
Rostbifftårta med bacon och leverpastej
Med bacon och god leverpastej, smaksatt med konjak och svamp, i fyllningen är tårtan en läckerhet.

















