-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Grekisk bondsallad
Denna grekiska bondsallad kan varieras och kompletteras, allt efter smak eller vad du har hemma i skafferiet.
-
Souvlaki med tzatziki
Köttspett med smak från Grekland, souvlaki, blir en delikat middag.
-
Grillat fiskspett med romsås
Marinera kuber av fasta vita filéer och trä upp på spett. Läckert! Servera med romsås.
-
Jordgubbar med mandelbotten
Till de färska jordgubbarna bjuder vi ljuvlig mandelbotten och vaniljvisp.
-
Strömming i form
Här samsas strömming och grönsaker i en ugnsfast form.
-
Marinerad oxfilé
Lika god att äta ljummen som kall.
-
Ostpaj med grönsaker
Här fyller vi ett pajskal med god oststuvning och grönsaker.
-
Matjestårta med ishavsrom
Matjestårtan med ishavsrom är en riktig höjdare.
-
Bibbans matjesröra
Bibbans matjesröra är supergod att äta till mörkt bröd eller som picknickmat.

















