-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Persikor med halloncoulis
Du behöver 6 st persikohalvor konserverade 400 g hallon 1.5 dl persikolag persikolikör ev 2 msk citronmeliss Det här behövs till 4 port: Gör så…
-
Karamelliserad ananas med glass
Du behöver 0.5 st färsk ananas 1.5 dl cassonadesocker 1 dl rom mörk vaniljglass 0.5 dl mandelspån Det här behövs till 4 port: Gör så…
-
Glöggkokta fikon med grädde
Du behöver 200 g fikon Saltå kvarn 1 dl ljus sirap 1 dl glögg 1 st kanelstång Servera med: 2 dl grädde (eller crème fraiche)…
-
Honungsglaserade revben
Välkryddad favorit på julbordet.
-
Janssons frestelse
Passar bra med lite dill i till ansjovisen.
-
Julköttbullar
På julbordet vill vi ha små köttbullar!
-
Julskinka
Här utgår vi ifrån en färdigkokt skinka och gör bara själva griljeringen.
-
Havrerutor
Ett lättbakat bröd med fibrer, både lösliga och olösliga, som magen mår bra av.
-
Kesokaka med katrinplommon
Du behöver 150 g katrinplommon kärnfria matfett 3 st stora ägg 0.5 dl glutenfri mjölmix 3 dl kaffegrädde 200 g keso 1 tsk rivet citronskal…

















