Alla artiklar

  • Crêpes Suzette

    Du behöver Crêpes: 1.5 dl vetemjöl 3 dl mjölk 1 dl grädde 0.5 tsk salt 1 tsk vaniljsocker 2 msk cointreau apelsinlikör 4 st ägg…

  • Quiche Lorraine

    Du behöver Pajdeg: 100 g smör 2.5 dl vetemjöl 1 krm salt 2 msk vatten Fyllning: 150 g skinka rökt 1 tsk smör 3 dl…

  • Escargots

    Du behöver 1 st burk konserverade sniglar 24 st snäckskal Vitlöks- och persiljesmör: 100 g smör 3 st vitlöksklyftor 0.5 dl hackad persilja salt och…

  • Bouillabaisse

    Du behöver 2 st gula lökar 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja 0.5 dl tomatpuré 1.5 l fiskbuljong av tärning eller fond 1 tsk torkad…

  • Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon är en klassisk fransk gryta med nötkött, steklök, morötter och svamp. Servera med kokt potatis.

  • Surdegsfrallor

    Du behöver 5 dl kallt vatten 12.5 dl vetemjöl special 2 dl vetesurdeg 25 g jäst 2 tsk salt Ugn: 250°/225° Gör så här 1…

  • Ljust surdegsbröd

    Du behöver 10 g jäst 5 dl vatten 37 grader 1 dl vetekross 12 dl vetemjöl special 2 dl vetesurdeg 2 tsk salt Ugn: 250°/225°…

  • Havrebröd

    Du behöver 5 dl kallt vatten 15 g jäst 1.5 dl rågsurdeg 10.5 dl vetemjöl special 1 dl linfrö 1 msk honung 1 dl havregryn…

  • Vetesurdeg

    Du behöver Dag 1: 2.5 dl vetemjöl 2 dl kallt vatten Dag 3: 1.5 dl vetemjöl 1 dl kallt vatten Dag 4: 1.5 dl vetemjöl…

Scroll to Top