-
Nadya skickar julklappar till 300 barn i Ukraina: ”Hjälpbehovet är stort – speciellt på barnhem”
När Nadya var liten fick hennes fattiga familj julklappar från väst. Det har hon aldrig glömt och trettio år senare samlar hon själv in till julklappar till döva och funktionshindrade barn på barnhem i Ukraina.
-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Morotspesto med solroskärnor
Någon form av "röra" är alltid bra att servera på en buffé. De passar till kött såväl som till sallader eller att doppa bröd i.
-
Rostad sparris med basilikaost
Rostad sparris smakar härligt tillsammans med hemgjord örtost. Sparrisen är lika god varm som kall.
-
Medelhavsinspirerad potatissallad
Dill, mandel, pecorinoost och chili ? kan den här medelhavsinspirerande potatissalladen bli annat än god?
-
Matvetetabbouleh med nektariner
Tabbouleh är en saftig sallad från mellanöstern, med frisk smak av citron och mynta. Här serveras en variant med matvete, pistaschmandel och nektariner.
-
Tapenademarinerad lammfilé
Kallskuret kött är tacksamt att servera på en buffé. Lammytterfilé är enkelt att tillaga och en marinad med oliver, kapris och sardeller passar utmärkt till.
-
Grön ärtpuré med örter
Soppan är lika god varm, ljummen eller kall.
-
Miniomeletter
Du behöver 70 g bacon 1 st schalottenlök 1 msk smör eller margarin 1 st tomat 1 dl prästost riven 3 st ägg 1 dl…
-
Fattiga riddare
Fattiga riddare är bröd som doppas i ägg och mjölk och steks härligt frasigt. Brödet vänds sedan i socker och kanel. Toppa med färska bär.
-
Risifrutti med bär
Du behöver 4 dl risgrynsgröt 500 g 2 dl yoghurt eller vaniljyoghurt för en sötare variant 0.5 tsk vaniljsocker 2 msk strösocker bär hallon och…















