-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Pepparrotsaioli
Du behöver 2 st äggulor 0.5 msk vitvinsvinäger 3.5 dl rapsolja pepparrot färsk riven salt Gör så här 1 Det är viktigt att alla ingredienser…
-
Pot au feu på högrev med pepparrotsaioli
Här har köttet, buljongen och grönsakerna i sig en mild smak. Sen får var och en krydda sin portion med en nordiskt smaksatt aioli med hetta.
-
Cordon Bleu
Nu bjuder vi på en riktig klassiker ? kalvschnitzel Cordon Blue. Cordon Bleu är ursprungligen ett blått ordensband som bars av riddarna av den Helige Andes orden, instiftat 1578 av Henrik III av Frankrike. Uttrycket användas också om franska köksor då de ofta bar ett blått förklädesband. På den vägen har ?det blåa bandet? kommit att förknippas med olika, mera avancerade sätt att tillaga olika…
-
Het kyckling med ris
Du behöver 500 g kycklingfil 2 msk smör eller margarin 1 st rödlök 150 g champinjoner 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk japansk…
-
Korvgryta med pasta
Du behöver 300 g pasta t ex pastafjärilar 500 g falukorv 1 msk smör eller margarin 1 st gul lök 1 st paprika gul 1…
-
Chokladsockerkaka
Du behöver 100 g smör 1.5 dl vatten 2 st ägg 3 dl strösocker 1.5 tsk bakpulver 3 msk kakao 3 dl vetemjöl Ugn: 175°…
-
Tigerkaka med banan
Du behöver kokosflingor till formen 200 g smör 2.5 dl strösocker 3 st ägg 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 dl…
-
Päronkaka
Du behöver 150 g smör 3 dl mjölk 6 st ägg 6 dl strösocker 7.5 dl vetemjöl 2 msk bakpulver 2 msk vaniljsocker 1 msk…
-
Favoritkakan
Du behöver 0.75 dl sötmandel sötmandel 5 st bittermandel 200 g smör 3 dl strösocker 2 st ägg 1.5 dl mjölk 1 tsk bakpulver 3…
















