-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Clemensas gryta
Du behöver 3 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2 tsk strösocker 1 msk balsamvinäger 2 st burkar krossad tomat 2 msk tomatpuré 0.5 dl rött…
-
Tacokorv
Du behöver 500 g falukorv 1 msk smör eller margarin 1 st gul lök 1 st burk krossade tomater 400 g 1 st påse tacokrydda…
-
Baguette med ärtröra och korv
Du behöver 25 g smör 1 st vitlöksklyfta 10 skiva baguette Ärtröra: 250 g ärter frysta gröna 1 st vitlöksklyfta 2 dl ärter frysta tinade…
-
Korv med hembakat korvbröd och friterad lök
Du behöver 3 st gula lökar 7 dl frityrolja 10 st kryddiga korvar t ex rökt paprika Korvbröd: 25 g jäst 1.5 dl mjölk 2…
-
Valnötsmaräng med rabarbergrädde
Det här är en bra dessert för alla oss som gillar att kunna förbereda. Marängen kan du baka ett par dagar i förväg och förvara i rumstemperatur. Tänk på att rabarbergrädden ska läggas på vid servering så att marängen inte blir mjuk och kladdig.
-
Helstekt apelsinkyckling med sesamrostad färskpotatis
Genom att ta tillvara den goda stekskyn med apelsin och vin är det enkelt att göra en smakrik gräddsås.
-
Kokott med späd spenat och löjrom
Du behöver 1 st knippe vårlök ca 100 g babyspenat ca 250 g smör flingsalt, nymald vitpeppar 4 st ägg 1 dl crème fraîche Garnera…
-
Smördegsbakad sparris med lax
Du behöver 12 st stjälkar grön sparris späda 100 g lax skivad, rökt 1 st smördeg rektangel, kyld 75 g färskost med pepparrot 2 msk…
-
Kycklingpaté med portvinssås
Smakfull, praktiskt och lite retro. Ja ? vi pratar paté! Servera den med portvinssås med apelsin, cornichons och nybakat bröd.

















