-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Purjolökssoppa med quesadillas
Du behöver 1 st purjolök 1 st vitlöksklyfta 1 msk smör eller margarin 0.5 dl ris långkornigt 1 dl vispgrädde 5 dl vatten 1 st…
-
Fisk i ugn
Du behöver 300 g spättafilé 2 dl smetana 0.5 dl vatten 2 tsk kycklingfond salt och peppar 2 msk hackad dill 100 g körsbärstomater Servera…
-
Köttfärspasta
Du behöver 0.5 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 st röd chilipeppar 300 g nötfärs 1 msk smör eller margarin 1 st burk körsbärstomater…
-
Kycklinggryta med smak av lakrits
Efter att vi har använt lakritspulver i desserter och bakverk har det nu även landat i kycklinggrytan. En spännande smakupplevelse utlovas!
-
Marängbakelse med citronkräm och bär
Du behöver 2 st äggvitor 1 dl strösocker margarin Citronkräm: 2 st äggulor 0.5 dl strösocker 0.5 st citron rivet skal + 1 msk pressad…
-
Mascarponetårta med jordgubbar
Du behöver Sylt: 125 g jordgubbar 0.5 dl syltsocker 1 msk crèma di balsamico hallon Marängbotten: 100 g valnötskärnor 2 dl strösocker 4 st äggvitor…
-
Kokospavlova med kiwi och passionsfrukt
Du behöver smör mjöl 4 st äggvitor 2 dl strösocker 1 tsk ättikssprit 1 msk maizena majsstärkelse 1 dl kokos Fyllning: 4 dl vispgrädde 1…
-
Provensalsk olivmix
Fransmännen är experter på härliga olivblandningar.
-
Marinerad getost med parmaskinka
Marinerad getost i olivolja med parmaskinka och färska örter är en lika enkel som lyxig inläggning. Servera den marinerade osten tillsammans med rostat lantbröd. Den överblivna oljan kan sparas och användas i dressingar.

















