Alla artiklar

  • Hur ska jag hantera sonens kroppsbyggande?

    Jag är en mamma till en hemmaboende 21-årig pojke som hårdtränar och äter mycket nyttigt. Men det räcker tydligen inte, så att han har köpt…

  • Varför blir jag hjälpt av Thyractive?

    Jag har problem med sköldkörteln, den svullnar, men ger inga utslag på blodprover. Jag har nu fått råd om en tablett, Thyractive, med svinsköldkörtel. Jag…

  • Cody kom tillbaka efter sex år

    Katten Cody var försvunnen i sex år. Ägarinnan Julia Zhao, 25, trodde inte sina öron när de ringde från Kattstallet i Åkershov och berättade att de hade hennes katt där.

  • Nässelsoppa

    Nu är det äntligen dags för vårens stora soppfavorit ? nässelsoppa! I år med en touch av ramslök. Mums!

  • Morotsknutar med prästost

    Perfekta buffébröd som du kan göra lång tid i förväg och bjuda nygräddade. Bröden förvarar du ogräddade i frysen, som hemmagjorda bake-off-bröd.

  • Tomatfocaccia med brieost

    Att baka ett kalljäst bröd är bra. Dels för att brödet får en härligt seg och luftig struktur, men också för att det är perfekt festbröd ? man gör degen på morgonen, sen får den jäsa i kylen över dagen och lagom tills gästerna kommer sätter man in brödet i ugnen. Att baka brödet i långpanna är väldigt praktiskt. Man slipper allt besvär med att…

  • Krämig potatissallad med saltgurka

    En god färskpotatissallad är nästan ett måste på en försommarbuffé. Den här krämiga varianten med senapsmajonnäs, dill, saltgurka och kapris är god till allt kallskuret och rökt lax. Majonnäsen kan göras i god tid och förvaras i kylen. Potatisen kan kokas dagen innan. Sen är det snabbt gjort att blanda ihop salladen när det är dags.

  • Bönsallad med tapenade

    Att rosta grönsaker i ugnen är alltid lika gott och blir en annorlunda typ av sallad. Tillsammans med vita bönor och hemgjord tapenade blir det här en smakrik sallad med inspiration från medelhavsområdet.

  • Tabbouleh med nektariner

    Tabbouleh är en saftig bulgursallad från Mellanöstern. Här har jag valt att använda quinoa istället eftersom det är en ört som även glutenintoleranta kan äta. Istället för tomater blandar jag nektariner i salladen, något som känns det helt rätt så här års och som passar väldigt bra till rökt kalkonbröst, skinka, kyckling och varmrökt lax.

Scroll to Top