-
Eldsjälarna i Lomma ordnar julfirande för äldre och ensamma: ”Det finns ett stort utanförskap”
För sjunde året arrangerar Gemensam Jul i Lomma i år julaftonsfirande för 120 gäster – både äldre och Ukrainaflyktingar. Hemmets Journal var med i fjol när sill, skinka, prinskorv och all den andra julmaten dukades fram.
-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Fyllt pajskal med räkor och löjrom
Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 2 tsk torkad dill 1 tsk dillfrö 125 g smör 2 msk vatten 1 st äggvita Fyllning: 2 dl…
-
Kycklingpaj under smördegslock
Du behöver 4 st portionsformar 1 st rulle kyld smördeg 1 st ägg 2 msk sesamfrön Fyllning: 500 g salladskyckling fryst och grillad eller 1…
-
Spenat- och laxpaj
Du behöver Pajdeg: 1 dl sesamfrön oskalade 3 dl vetemjöl 150 g smör 2 msk vatten Fyllning: 1 st purjolök 250 g färsk babyspenat eller…
-
Kasslerpaj med paprika och squash
Du behöver Pajdeg: 1 dl dinkelmjöl fullkorn 3 dl vetemjöl 100 g smör 75 g färskost Fyllning: 300 g kassler 1 st rödlök 1 st…
-
Ska jag flytta ihop med min särbo?
Jag undrar över mitt förhållande. Sedan fyra år har jag sällskap med en något äldre man. Han är född 1942 och jag 1947. Han är…
-
Träffar vi våra nära när vi dör?
Käre Benny!Jag har nästan varje dag en stark känsla av att min man är hos mig, fast han gick bort för två år sedan. Vi…
-
Går jobben att rädda?
Min sambo har ett företag sedan 80-talet, med tre anställda. Men jobben har blivit färre, vilket har fått min sambo att grubbla mycket. Nu har…
-
Hjälp mig med min oro!
Jag har en stor oro inom mig. Får min dotter ett nytt jobb? Hon arbetar inom vården, det är jämt olika tider. Hon försöker få…
-
Elisabet Frerot: Det tog tid att acceptera sjukdomen
Hon var mitt i karriären, klättrade i berg på fritiden och kände sig odödlig. Men så drabbades TV4-korrespondenten Elisabet Frerot Södergren av sjukdom och plötsligt såg inte livet så ljust ut längre. Det tog tid, men till slut insåg Elisabet att hon kunde leva ett bra liv trots sin MS.













