-
Parmesangratinerad potatis med lax
Potatisen blir magiskt god och krispig när den bakas i ugnen med parmesanost. Här serveras den med lax och aioli.
-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Annika Andersson om utbrändheten, behovet av tystnad och livet just nu: ”Jag befinner mig i en perfekt ålder”
Det var något av en slump att Annika Andersson blev skådespelare och komiker. Men efter debuten har succéerna kommit i strid ström. Det gick bra ända tills hon blev utbränd för drygt tio år sedan. Nu vet hon att kroppen och hjärnan behöver lite stillhet emellanåt också.
-
Köttbullar med gräddsås
Jag tröttnar aldrig på hemgjorda köttbullar! Med klassiska tillbehör och 70/30-blandning av nöt- och fläskfärs och havregryn i smeten. Då blir de saftiga och smakar som allra bäst!
-
Rårakor med fläsk och rårörda lingon
En riktigt kär husmansklassiker. För att förgylla denna redan fantastiskt goda rätt ytterligare brukar jag servera smörsteka äppelklyftor till.
-
Bananfyllning
Du behöver 4 st pannkakor 1 dl nutella nöt- och chokladkräm 1 dl kvarg 2 st banan 0.5 dl kokosflingor 0.5 dl chokladsås Gör så…
-
Pannkakor med kanelstekt nektarinfyllning
Du behöver 4 st pannkakor 3 st nektariner 25 g smör 0.5 dl ljus sirap 0.5 tsk kanel 0.5 dl valnötter Servera med: glass Gör…
-
Pannkakor med mango- och blåbärsfyllning
Du behöver 4 st pannkakor 2 dl keso 100 g mango fryst, tinad 1 dl blåbär färska, eller frysta och tinade 0.5 dl hasselnötskärnor 2…
-
Jimmys färsbiff
Du behöver 400 g köttfärs 1 tsk salt 2 krm peppar 1 st ägg 0.5 dl buljong av tärning, valfri sort smör till stekning 1…
-
Amis lax med knäckebröd
En av våra läsare, Ami ringde mig en dag och frågade om ett recept i tidningen. Vi började prata mat och Ami berättade om sin goda lax med knäckebrödssmulor. Jag blev nyfiken och bad om receptet, testade det och blev väldigt förtjust. Och nu kära läsare ? nu är det er tur att testa!
-
Nöt- och chokladkaka med chokladtopping
Du behöver 200 g hasselnötter 200 g smör 200 g mörk choklad 6 st ägg delade i gulor och vitor 2.5 dl strösocker Chokladtopping: 1.5…
-
Lökbröd
Du behöver 25 g jäst 3 dl vatten 37° 1 tsk salt 2 msk olivolja 1 tsk honung 3 dl Manitoba Cream 4.5 dl siktat…