-
Parmesangratinerad potatis med lax
Potatisen blir magiskt god och krispig när den bakas i ugnen med parmesanost. Här serveras den med lax och aioli.
-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Annika Andersson om utbrändheten, behovet av tystnad och livet just nu: ”Jag befinner mig i en perfekt ålder”
Det var något av en slump att Annika Andersson blev skådespelare och komiker. Men efter debuten har succéerna kommit i strid ström. Det gick bra ända tills hon blev utbränd för drygt tio år sedan. Nu vet hon att kroppen och hjärnan behöver lite stillhet emellanåt också.
-
Jag är avundsjuk på min makes exfru!
Jag är 23 år och min man är 30. Hans son är 8 år. Jag tror att jag är lite avundsjuk på min mans sons…
-
Vad beror blodtrycksfallet på?
Jag är 68 år och har blivit rekommenderad av en hälsocoach att äta en vitamintablett som heter 7-keto DHEA. Den ska hålla mig frisk och…
-
Anders Berglund: Här i Spanien kan jag komponera i solsken
Den stränga vintern i Stockholm blev till slut för mycket för kapellmästaren Anders Berglund och hans hustru Christel. De bestämde sig för ett annat liv – någonstans där solen skiner minst 300 dagar om året.
-
Nötkolabitar
Du behöver 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl strösocker 150 g smör 1 st ägg Fyllning 3 dl strösocker 0.5 dl sirap 1…
-
Äppelkaka med lingon
En saftig kaka med både frukt och bär. God till kaffet som den är, men en klick vaniljsås är förstås aldrig fel.
-
Rosmarinbröd
Rosmarinkryddade portionsbaguetter är bra festbröd. Baka i god tid, frys in och värm när det är dags för kalaset.
-
Hurtbullen
Havregryn, dinkel, linfrön, nötter och frukt… Av det här enkla matbrödet kan man inte bli annat än pigg!
-
Klassisk Napoleonbakelse
Är napolenbakelse något du bara äter när du går på konditori? Nu ska det bli ändring på det och vi visar dig precis hur du gör den själv steg för steg!
-
Laxpudding
Laxpudding är min husmansfavorit. Den ska tillagas med rikligt med dill som är örtkryddan nummer ett för mig. Den ska serveras med riven pepparrot och smör, två andra favoriter. Och om det skulle bli något över, så passar den perfekt som matlåda. Vad kan man mer begära av en favorit?