-
Parmesangratinerad potatis med lax
Potatisen blir magiskt god och krispig när den bakas i ugnen med parmesanost. Här serveras den med lax och aioli.
-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Annika Andersson om utbrändheten, behovet av tystnad och livet just nu: ”Jag befinner mig i en perfekt ålder”
Det var något av en slump att Annika Andersson blev skådespelare och komiker. Men efter debuten har succéerna kommit i strid ström. Det gick bra ända tills hon blev utbränd för drygt tio år sedan. Nu vet hon att kroppen och hjärnan behöver lite stillhet emellanåt också.
-
Äppelchutney
Du behöver 4 st äpplen 1 st rödlök 1 dl lingon 1 msk rapsolja 0.75 dl äppelcidervinäger 1 dl strösocker Gör så här 1 Skala,…
-
Fetaostsås
Du behöver 5 dl crème fraîche 1 tsk honung 1 st vitlöksklyfta 200 g fetaost salt och peppar 0.5 tsk örtkrydda 2 msk hackad persilja…
-
Potatis och rotfrukter med citrondressing
Du behöver 500 g potatis 400 g morötter 500 g rödbetor 0.5 dl pumpakärnor Citrondressing: 1 st citron pressad saft 3 msk rapsolja 2 msk…
-
Svampcanneloni
Du behöver 200 g lasagneplattor färska Béchamelsås: 50 g smör 1 dl vetemjöl 8 dl mjölk 2 dl prästost riven salt och peppar Fyllning: 500…
-
Helstekt karré med svampvinägrett
Du behöver 2 kg fläskkarré salt och peppar 2 msk smör eller margarin 1 st citron rivet skal 2 st vitlöksklyftor 2 msk hackad färsk…
-
Ugnsrostad kyckling
Du behöver 1 kg kycklingfilé 0.5 dl honung 1 st apelsin pressad saft 1 dl örter t ex timjan, salvia, persilja salt och peppar 140…
-
Wienerschnitzel med klassiska tillbehör
De så kallade klassiska tillbehören till Wienerschnitzeln är faktiskt på svenskt vis, för i Österrike serveras den med en citronklyfta, kanske lite friterad persilja, ibland lite ärter och ingen ansjovis.
-
Honungsbröd i långpanna
Du behöver 50 g jäst 4 dl kall mjölk 1 dl kvarg 0.5 dl honung 50 g smör 2 dl havrekli 9 dl Manitoba Cream…
-
Gulaschsoppa med köttfärs
Du behöver 2 st lökar stora gula 3 st vitlöksklyftor 2 msk smör 375 g köttfärs gärna högrevsfärs 3 msk paprikapulver rökt 0.5 dl tomatpuré…