-
Carina har gjort julbockar i 40 år: ”Det är så rofyllt att sitta och binda halm”
Många har sett hennes halmbockar på marknader och till jul pryder de platsen framför granen i tusentals hem. Halmslöjdaren Carina Kjellsdotter har bundit bockar i över 40 år och hemma hos henne är det julstämning nästan året runt.
-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Mannagrynsgröt med honungsblåbär
Den enkla mannagrynsgröten lyxar vi enkelt till med blåbär och kardemumma. Toppa med mer bär, honung och mjölk.
-
Bakad gröt med kanel och aprikos
Gröten med rågflingor, frön, torkad frukt och ägg blir ordentligt mättande. Toppa med mjölk och skivad banan. Det här är en frukost man står sig länge på!
-
Molinogröt
Molinogröt med torkad frukt, vetekli och linfrö är mumma för tröga magar. Servera med äppelmos och mjölk.
-
Rotselleripaj med kassler
Rotsellerin får en härligt mild smak när man förväller den. Tillsammans med rökt kassler, dill och lagrad ost blir den en läcker fyllning i paj.
-
Grönsakspytt med kassler och äppelsås
Pytt, som betyder "lite av varje", kan man göra av nästan vad som helst. Den här kasslerpytten innehåller mycket rotfrukter och grönsaker och smaksätts med dill och persilja. En klick kall äppelsås till blir klicken över i.
-
Gulaschkotletter
Låt kotletterna brässera i en mustig gulasch. Grytan innehåller potatis så en klick gräddfil, grönsallad och ett gott bröd räcker gott som tillbehör.
-
Kotletter i krämig rönnbärssås
Du behöver 4 st fläskkotletter smör flingsalt nymald peppar Rönnbärssås: 3 dl grädde valfri fetthalt 2 msk viltfond 0.5 tsk kinesisk soja 3 msk rönnbärsgelé…
-
Kanelbullar blev succé på Bali!
Familjen Lassesson från Bromma drömde om ett annat liv. Nio år senare har de byggt upp en drömtillvaro på Bali och det var mammas recept på kanelbullar som banade vägen.
-
Granola
En jättegod, crunchy frukostmüsli.

















