-
Flaggspelet 21
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Nyttiga mellanmål som är enkla att ta med till jobbet
Läsaren Beatrice behöver tips på nyttiga mellanmål hon kan ta med sig till jobbet. Hemmets Journals hälsokostexpert delar med sig av några idéer.
-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Blomkakor
Du behöver Deg: 100 g smör 2 dl strösocker 1 st ägg stort 1 st vaniljstång 5 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver röd hushållsfärg och…
-
Nässelkokott med löjrom
En fransk favorit som här blir väldigt nordisk med nässlor, löjrom och gräslök. Servera kokotterna nygräddade som förrätt.
-
Maskrospesto
Så här års är det bara att passa på att utnyttja maskrosornas gröna blad. Gott att blanda maskrospeston med nykokt pasta eller i sommarens pastasallad. Den är också perfekt att klicka på crostini eller servera till grillat.
-
Toast chèvre med kirskål och jordgubbar
Här har jag valt att gratinera toasten på ett mörkt rågbröd, men ett grovt formbröd är också gott.
-
Potatissallad med sparris och maskrosblad
Sommarfräsch potatissallad som passar till rökt mat som skinka, kalkon-bröst eller fisk. Salladen är också god till grillad lax, kyckling och fläskkött.
-
Kycklinggratäng med bönsallad
Du behöver 300 g körsbärstomater 1 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta 140 g tärnat bacon 600 g kycklingfil 200 g champinjoner 1 msk smör 3…
-
Filéspett med risotto
Du behöver 600 g fläskfilé chiliexplosion kryddblandning i kryddkvarn salt 1 msk smör Risotto: 0.5 st gul lök 2 dl arborioris 1 msk olivolja 1…
-
Fläskfilétoast med dijonkräm
Du behöver 500 g fläskfilé salt peppar 1 msk smör 4 skiva surdegsbröd 8 st salladsblad 1 st rödlök 4 st äggulor 3 msk riven…
-
Kyckling allt-i-ett
Du behöver 600 g kycklingfil 2 st palsternackor 2 st morötter 2 st sötpotatis 4 st potatis 2 st rödlökar 4 st vitlöksklyftor 1 st…