-
Rickard Söderberg om sin stora livsstilsförändring: ”Jag valde att leva”
Stjärntenoren Rickard Söderberg har inte slutat leka. Trots att han nyss fyllt 50 år. Och lekfullheten följer med in i köket. Att ha roligt står högst upp på menyn. Då smakar maten som bäst.
-
Apelsinmarinerade jordgubbar med vaniljvisp
Busenkel sommardessert med vaniljvisp, mandelbiskvier och apelsinmarinerade jordgubbar – praktiskt serverad i glas!
-
Grillad korv med krossad potatis och parmesankräm
Grillad korv är en sommarklassiker som alltid går hem. Till korven serverar vi krossad potatis toppad med ost, en fräsch gurksallad och parmesankräm.
-
Tomatpaj med bacon, ost och potatis
En rejäl paj som räcker till många middagsgäster – eller till några extra matlådor! Fyllningen består av bacon, kokt potatis, ost och söta körsbärstomater.
-
Kryddiga färsspett med fetaostkräm
Kryddiga färsspett serverade med fetaostkräm och ugnsrostad färskpotatis med grönsaker. Härlig festmat som går snabbt att laga!
-
Jag måste kissa flera gånger varje natt – kan knipövningar hjälpa mig?
En läsare undrar om knipövningar kan hjälpa män som behöver kissa flera gånger per natt. HJ:s doktor svarar!
-
Restips: 8 inspirerande konstnärshem att besöka i Sverige
Vill du lära känna svenska konstnärer och författare som Carl Milles, Albert Engström och Elin Wägner på ett nytt sätt? Hälsa på i deras hem, ateljéer och skrivarstugor och få en inblick i miljöerna där de fann sin inspiration!
-
Flaggspelet 28
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Krossad potatis med gubbröra
Sommarens buffébord självklart potatis! Prova vår krossade potatis toppad med hemgjord gubbröra. Fräscha smaker i ett matigt tilltugg.
-
Rabarbercurd
Du behöver 500 g rabarber 1 dl vatten 2 st ägg 2.5 dl strösocker 50 g smör ca 5 dl Gör så här 1 Lägg…
-
Lemoncurd
Du behöver 1 st citron 1 st lime 2 st äggulor 1 st ägg 2 dl strösocker 100 g smör ca 2 dl Gör så…
-
Blommande medaljonger
Du behöver 0.5 st deg av blomkakor 2 msk kakao 1 l lakritsglass vispgrädde dekorationsblommor Servera med: jordgubbar ev Ugn: 180° Gör så här 1…
-
Blomkakor med strössel
Du behöver 0.5 st deg av blomkakor till blomkakor Glasyr: 3 dl florsocker 2 msk kokande vatten strössel 0.5 st sats smörkräm se recept till…
-
Blomkakor
Du behöver Deg: 100 g smör 2 dl strösocker 1 st ägg stort 1 st vaniljstång 5 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver röd hushållsfärg och…
-
Nässelkokott med löjrom
En fransk favorit som här blir väldigt nordisk med nässlor, löjrom och gräslök. Servera kokotterna nygräddade som förrätt.
-
Maskrospesto
Så här års är det bara att passa på att utnyttja maskrosornas gröna blad. Gott att blanda maskrospeston med nykokt pasta eller i sommarens pastasallad. Den är också perfekt att klicka på crostini eller servera till grillat.
-
Toast chèvre med kirskål och jordgubbar
Här har jag valt att gratinera toasten på ett mörkt rågbröd, men ett grovt formbröd är också gott.
-
Potatissallad med sparris och maskrosblad
Sommarfräsch potatissallad som passar till rökt mat som skinka, kalkon-bröst eller fisk. Salladen är också god till grillad lax, kyckling och fläskkött.