• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mitt barnbarn har rökt spice

  Jag undrar vad spice är för något och hur farligt det är? Jag fick världens chock när de ringde från akuten för några helger sedan att mitt barnbarn hade kommit in med ambulans medvetslös och att de misstänkte denna drog. Mitt barnbarn säger att han använde det för första gången Han har lovat mig att aldrig göra detta igen. Jag blev så rädd när de ringde från akuten. Dessutom hade jag lovat hans föräldrar som var utomlands att jag skulle ta ansvar för honom under tiden.

  Doktor Lennart Skoog svarar:

  Det var verkligen skönt att höra att ditt barnbarn klarade sig utan komplikationer för framtiden. Drogen spice är en kemiskt framställd drog som röks och som liknar cannabis eller hasch men har mycket riskabla effekter. Dessutom vet man att drogen är lättillgänglig på internet.

  Den som röker spice kan inte säkert veta vilka kemiska substanser som har tillsatts och vilka doser det rör sig om och därför är risken ännu större att drabbas av allvarliga effekter än med vanligt hasch. Nyare varianter av drogen spice kan medföra allvarliga akuta symptom som medvetslöshet, kramper, stroke och akut njursvikt.

  Även om ditt barnbarn lovat att detta var en engångsföreteelse så tycker jag du ska kontakta socialtjänsten på orten där han bor för att få rådgivning om hur man kan hjälpa honom så att han inte lockas att ta till droger igen.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!