Avslutad resa: Drömresa till Tokyo och Kyoto – möt Japan i höstskrud

När hösten är som vackrast reser vi till Japan. Häng med till det spännande landet där uråldriga traditioner möter framtidsteknik. Njut av god mat, unika sevärdheter och fantastiska miljöer!

Resan börjar i kulturstaden Kyoto och avslutas med modern arkitektur och ungdomskultur i Tokyo. Vi strosar i Kyotos gamla geishakvarter och njuter av traditionella japanska träd­gårdar. Vi tar del av Siden­vägens skatter vid det fantastiska museet Miho och känner historiens vingslag när vi ­besöker Fredsmuseet i Hiroshima. I Tokyo åker vi förarlöst tåg till konstgjorda öar i Tokyobukten och går på upptäcktsfärd i olika stadsdelar som alla har sin alldeles egen särprägel.

Med vår kunniga guide får vi uppleva såväl historia, nutid som spännande japansk matkultur. Välkommen att följa med!

Med super­expresståget passerar vi förbi Japans heliga berg, Fuji. Foto: TT

Reseprogram Japan 3–10 ­november 2023

Dag 1–2

Ankomst på eftermiddagen dag två till Osakas flygplats. Med egen buss färdas vi till Miho-museet på väg till Kyoto. Vi äter välkomstlunch före eller efter besöket på museet. Bussen tar oss vidare till Kyoto som allmänt anses som en av världens främsta kulturstäder. Vid ankomst till Kyoto på kvällen checkar vi in, äter middag på egen hand och ­laddar inför morgondagen.

Dag 3

Vi börjar dagen med att besöka Nijoborgen, den förste Tokugawashogunens mäktiga och imponerande palats från 1603. Vi fortsätter vidare till en annan av Kyotos stora attraktioner, Kinkakuji, den ­Gyllene Paviljongen. Efter en gemensam lunch fortsätter vi resan med en promenad ­genom Kyotos traditionella centrum. De som vill kan stanna kvar i området efter dagens program för att äta middag.

Kyoto i november är en färgsprakande upplevelse! Foto: TT

Dag 4

Vi åker med superexpresståget Shinkansen till Hiroshima med stopp på vägen i Himeji för att gå och besöka den gamla mäktiga samurajborgen ­Himeji-jo från slutet av 1500-talet.

Efter lunch fortsatt färd med Shinkansen till Hiroshima. Vi checkar in på vårt hotell och ser fram emot nästa spännande och intressanta dag. Ett måltidstips i Hiro­shima är stadens främsta specialitet okonomiyaki, beskrivs som omelett, fylld pannkaka eller ”Japans pizza” som man steker själv på en platta inbyggd i bordet. Det brukar vara mångas favoriträtt efter en resa till Japan!

Dag 5

Idag ska vi besöka de två platser som Hiroshima är mest känt för, den heliga ön Miyajima, strax söder om Hiroshima, och fredsparken med sina monument och atombombsmuseet. Miyajima ligger en dryg mil söder om staden i Hiroshimabukten och vi tar oss dit med pendeltåg och färja. Här besöker vi den berömda shintohelgedomen Itsukushima Jinja. Vi ser tama hjortar som springer runt bland turisterna och restauranger som serverar ostron tillagade på många olika sätt. I Hiroshima får vi en känslosam upplevelse då vi besöker Fredsparken med Atombombsdomen och en mängd andra monument innan vi går in på Hiroshima Peace Memorial Museum och alla dess ­utställningar.

Den mäktiga samurajborgen Himeji-jo från slutet av 1500-talet finns kvar i originalskick. Foto: TT

Dag 6

Tidigt på morgonen tar vi expresståget Shinkansen österut. Tågresan tar cirka 4,5 timmar och vi kommer fram till ­Odawara tidig eftermiddag. Med egen buss åker vi till ­Hakone Open Air Museum, ett stort museum för skulpturkonst. Tidig kväll kommer vi fram till resans sista stopp Tokyo och checkar in på vårt hotell.

Dag 7

Med tågpasset åker vi ring­linjen Yamanote som tar oss till Tokyos största stadsdelar. Ueno, med sina parker och museum, blir första stoppet. Vi kommer också till basarområdet Okachimachi innan vi besöker Ginza – stadens flottaste område med fina ­butiker och varuhus.

Efter lunch åker vi till ­Tokyos västra delar. Vi avslutar med Shinjuku, Tokyos största centrum. Vi ser ut över Tokyo från 44:e våningen i det spektakulära stadshuset och avslutar med en promenad ­genom skyskraporna bort till Tokyos och Japans största ­nöjesområde Kabuki-cho och får en liten inblick i dess speciella liv.

Dag 8

Med din nyvunna lokalkännedom om Tokyo får du en dag till eget förfogande. Kanske tar du dig tid att handla presenter till nära och kära. Färdledaren hjälper er med tips och råd för att ta er dit ni önskar. Vi avslutar med en ­avskedsmiddag i närheten av vårt hotell.

Med fantastiska upplevelser och minnen i bagaget flyger vi sedan hem på kvällen.

I Kyoto kan man fortfarande möta geishor i sina traditionella kvarter. Foto: TT

Resefakta

Avresa: 3 november 2023
Hemresa: 10 november 2023
Pris: 38 500 kr per person med del i dubbelrum.

Allt detta ingår:

 • Investering i klimatpositiva projekt och flygskatt från Stockholm. Andra avreseorter mot pris­tillägg.
 • Svensk färdledning.
 • Representant för Hemmets Journal/Icakuriren vid fler än 20 resenärer.
 • Transporter enligt program.
 • Halvpension med frukost varje dag samt lunch eller middag.
 • Inträden till sevärdheter och museer enligt program: I M Peis Miho Museum, Nijoborgen och Gyllene Paviljongen i Kyoto, Himejiborgen, ­Hiroshima Peace Memorial Museum och ­Itsukushima­-helgedomen i ­Hiroshima, ­Hakone Open Air ­Museum vid Mount Fuji.
 • 6 hotellövernattningar i dubbelrum.
 • Bagagetransport vid ett tillfälle.

Tillägg:

 • Enkelrumstillägg 4 500 kr per person.
 • Måltider som inte ingår i programmet, måltidsdryck.
 • Avbeställningsskydd och ­reseförsäkring.

Boka så här:

Ring Världens Resor på 08-669 55 25 eller boka på www.varldensresor.se/hemmetsjournal

Vi reserverar oss för program­ändringar, ­valuta- eller skatte­förändringar som står utanför vår kontroll, och hänvisar till ­gällande reselagstiftning.

Ett samarbete mellan Världens resor och Hemmets Journal/Icakuriren

Presenteras av:

Se hela Hemmets Journals reseprogram för 2023

Scroll to Top