Njut av vandring och gastronomi i vackra Bad Gastein

På den här resan får du följa med på fem härliga alpvandringar i perfekt sensommartemperatur och dessutom prova vin och snaps och lära dig laga apfelstrudel.

Bad Gastein har i alla tider varit ett populärt resmål. Det är mer än skidåkning och naturupplevelser som lockar. Redan på 1200-talet började man använda ortens källor för bad och kurer. Varje dag strömmar miljontals liter varmt välgörande vatten ur källorna i de omgivande bergen.

På denna resa har vi samlat det bästa av livets guldkant: god mat, vinprovning, snapsprovning, bakning, upplevelser, kultur, spa och givetvis många härliga vandringar i de underbara omgivningarna. Allt detta ihop borgar för en perfekt resa.

Vi avnjuter underbart god mat i svåröverträffad miljö. Foto: STS Alpresor

Bad Gastein, Österrike 2–9 september 2023

Dag 1: Ankomst till Bad Gastein

Flyg från Sverige. Vi ankommer Bad Gastein och checkar in. Njut av en promenad på egen hand, avkoppling i någon av hotellets spa-avdelningar och kanske en lunch på Jagdstube på Hotel Salzburger Hof. På kvällen väntar en god middag.

Dag 2: Vandring och snapsprovning

Frukostbuffé följt av välkomstmöte, innan vi går en rundvandring. Vi tar därefter Kaiser Wilhelm-promenaden mot Kötschachtal-dalen och byn Grüner Baum, där vi äter lunch på Himmelswandhütte. Kvällens utflykt går till bonden Hans Durzbauer, där en traditionell snapsprovning väntar. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3: Schlossalm och vinprovning

Efter frukost tar bussen oss till grannbyn Bad Hofgastein. Härifrån tar vi skidlift uppför berget Schlossalm. Från toppen har vi en fantastisk vy. Vi går en härlig runda innan vi tar liften tillbaka till mittstationen, varifrån vi vandrar till den gemytliga hütten Fundneralm där bonden Simon med familj välkomnar oss med dagens lunch. Därefter tar vi liften ned till byn, där bussen väntar som tar oss tillbaka. Vinprovning med sex stycken österrikiska kvalitetsviner innan kvällens ­middag.

Dag 4: Alpvandring och apfelstrudel

Efter frukost är det dags att snöra på vandringsskorna och ge oss ut på dagens tur. Vi vandrar längs med Erzherzog Johann-promenaden, och ­viker sen av mot Angertal-­dalen. Lunch på Angerblick. Härifrån har vi sedan en härlig vandring utför, till dalplatån där bussen väntar och tar oss tillbaka. På eftermiddagen får vi lära oss att baka det mest österrikiska som finns, apfelstrudel.

Anrika fyrstjärnia Salzburger Hof är vår bas under vistelsen i Bad Gastein. Foto: STS Alpresor

Dag 5: Zell am See eller Venedig

Vandringsfri dag. Vi rekommenderar att följa med på någon av våra populära dagsutflykter (mot tillägg). Välj mellan den vackra alpbyn Zell am See eller världsarvet Venedig. Bussen till Venedig går tidigt och vi besöker sevärdheter som S:t Markus­platsen, Dogepalatset och ­Rialtobron. Tid finns också för gondolfärd, shopping och en god lunch innan vi vänder tillbaka mot Bad Gastein.

Dag 6: Guidad promenad i Salzburg

Idag blir det dagsutflykt med buss till Mozarts födelsestad Salzburg. Vi börjar vandringen norrut, längs floden Salzach, innan vi viker av upp på berget Mönschberg varifrån vi har en fantastisk utsikt. Vi äter en god lunch i ölträdgården på det anrika ölbryggeriet Stiegl innan vi vandrar ner till de gamla stadsdelarna. Vi får en guidad promenad och ser bland annat Mozarts födelsehus, domkyrkan och festspelhusen. På kvällen väntar middag på hotellet.

Dag 7: Nationalparken Hohe Tauern

Som avslutning på veckan är det åter dags för vandring. ­Efter frukost tar bussen oss till Sportgastein och Nassfelddalen, där ett av dalens vackraste naturområden finns. Här vandrar vi i Centraleuropas största nationalpark Hohe Tauern. Turen går på en naturstig med små stigningar och vi stannar ofta till för att njuta av omgivningarna.

Ovanför oss stoltserar glaciären på berget Schareck, 3 122 m ö h, varifrån de mäktiga vattenfallen kastar sig ned. Uppifrån bergen hörs murmeldjurens varningsrop och har vi tur kan vi kanske få syn på några av dem. Vi äter lunch på charmiga Valeriehaus ­innan vi återvänder till Bad Gastein. På kvällen samlas vi för avskedsdrink, middag och artistuppträdande.

Dag 8: Hemresa

Hemresedag. Efter frukost lämnar vi Bad Gastein för denna gång.

Det finns tillfälle att koppla av i hotellets fina spaanläggning. Foto: STS Alpresor

Resefakta

Avresa: 2 september 2023

Hemkomst: 9 september 2023

Pris: 17 995 kr per person i delat dubbelrum

Allt detta ingår:

 • Flyg tur och retur Stockholm/Göteborg/Köpenhamn–Salzburg/München, inkl skatter och avgifter
 • 7 nätter i delat dubbelrum på fyrstjärniga Hotel ­Salzburger Hof
 • 7 frukostbufféer och 7 femrätters middagar på hotellet
 • Välkomstpaket på rummet vid ankomst
 • Tillgång till hotellets pool- och relaxavdelningar
 • 5 dagar Nordic Walking ­inklusive luncher, guidning och eventuella transporter
 • Vinprovning, snapsprovning och matlagningsskola enligt program.
 • Reseledarservice
 • Representant från Hemmets Journal
 • Lokala skatter

Tillägg:

 • Transfer från Salzburg 420 kr, från München 545 kr
 • Måltidsdryck
 • Enkelrumstillägg: 1 500 kr
 • Avbeställningsskydd: Via ERV, 7% av resans pris
 • Heldagsutflykt till Venedig ­eller Zell am See Rum med balkong: 600 kr/pers

Så här bokar du:

Ring 0771–20 20 20 eller mejla info@alpresor.se

Det krävs minst 20 bokningar för att resan ska bli av.

Övriga resevillkor får du vid bokningen.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tid­tabellsändringar utanför vår kontroll.

Ett samarbete mellan STS Alpresor och Hemmets Journal/Icakuriren.

Presenteras av

Scroll to Top