AVSLUTAD RESA: Krakow – en stad att förälska sig i

Krakow är staden som har allt – historia, kultur, mat och dryck. Bland annat kan Polens forna huvudstad skryta med två världsarv, saltgruvan och stadens vackra stadskärna.

Är du intresserad av att åka på denna resa? Kolla årsprogrammet för 2022 eller kontakta Johanna Dahl på 076 545 24 66 för att se om den blir av även i år!

I Krakow råder en genuin atmosfär bland stadens pittoreska gator och torg, som å ena sidan är lugna och harmoniska, å andra sidan fulla av liv. Staden stoltserar med sin imponerande blandning av förflutet och nutid. Den var en gång Polens huvudstad och har två världsarv – den gamla stadskärnan och Saltgruvan i Wieliczka, som vi självklart besöker.

Det polska köket bjuder på ett stort utbud av smaker. Njut av soppor och matiga grytor som både är rejält och hjärtligt tillagade. Varför inte prova soppan barszcz (rödbetssoppa) eller bigos, en gryta med surkål, svamp och blandade korv- och köttbitar.

Vi upplever, utforskar och smakar oss fram tillsammans med vår svensktalande lokalguide. Denna resa kommer att ge dig många fina minnen och kanske har du hittat en stad att förälska dig i.

AVSLUTAD RESA: Krakow – en stad att förälska sig i
Vi får flera tillfällen att smaka polska kulinariska läckerheter.

Krakow 27 sep–1 okt 2021

Dag 1

Avresa på förmiddagen från Arlanda/Kastrup. Vår svensktalande guide välkomnar oss efter landning. Vi åker direkt till ett av Polens äldsta och viktigaste Benediktinerkloster där vi blir guidade innan vi bjuds på en god lunch från klosterköket. Tid ges att under eftermiddagen utforska omgivningarna på egen hand innan det är dags för middag.

AVSLUTAD RESA: Krakow – en stad att förälska sig i
Kapellet S:t Kinga, 101 meter under markytan, är en oförglömlig upplevelse.

Dag 2

Denna förmiddag kommer vi lära känna den gamla kungastaden Krakow till fots med vår kunniga guide. Med sin medeltida karaktär och ovärderliga kulturskatter intar stadens gamla stadskärna en plats på Unescos världsarvlista. Ett besök på ett av Krakows många mikrobryggerier är en självklarhet. Vi välkomnas med färska smakprover direkt från de olika ölfaten, lär oss om processen och äter lunch under de charmiga källarvalven.

Sen eftermiddag träffas vi igen för att uppleva en annan del av Krakow – Kazimierz, de gamla judiska kvarteren. Tillsammans med vår guide ser vi flera landmärken för den judiska kulturen. Vår promenad avslutas i samma anda, då vi äter en gemensam middag på en traditionell judisk restaurang till tonerna av klezmermusik. En trevlig kväll utlovas!

AVSLUTAD RESA: Krakow – en stad att förälska sig i
Besöket i förintelselägret Auschwitz-Birkeanu är känslosamt.

Dag 3

Vi startar dagen med ett gripande och känslosamt besök på museet Auschwitz-Birkenau, som var det största koncentrations- och förintelselägret i hela ockuperade Europa under andra världskriget. Vi äter lunch tillsammans innan vi återvänder hem till vårt hotell. Före kvällens middag finns ledig tid för avkoppling.

Dag 4

Vi startar dagen med att besöka Wieliczka saltgruva som liknar en underjordisk stad med fascinerande saltutgrävningar av sjöar, tunnlar och inte minst det vackra kapellet S:t Kinga som ligger hela 101 meter under marknivå. Därefter stärker vi oss med en lunch bestående av utvalda polska specialiteter. På vägen tillbaka till Krakow besöker vi Nowa Huta, en stadsdel som skapades i slutet av 1940-talet. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 5

Efter en god frukost har det blivit dags att checka ut från hotellet och säga hej då till denna fina stad. Med härliga minnen flyger vi tillbaka till Arlanda/Kastrup.

AVSLUTAD RESA: Krakow – en stad att förälska sig i
Vi bjuds på ölprovning på ett av stadens många mikrobryggerier.

Resefakta

Resedatum: 27 september – 1 oktober 2021.
Pris: Avresa från Kastrup 12 095 kronor per person i dubbelrum, avresa från Arlanda 12 495 kronor.

I resans pris ingår:

  • Flyg med SAS, Kastrup-Krakow t/r, eller Arlanda-Krakow via Kastrup, flygskatter och avgifter.
  • Transfer/bussresor enligt programmet.
  • Fyra övernattningar i dubbelrum.
  • Utflykter enligt program med svensktalande lokalguide.
  • Entré till Wieliczka Saltgruva och Auschwitz-Birkenau.
  • Visning av mikrobryggeri samt ölprovning.
  • 4 frukostar, 4 luncher, 4 middagar. Måltidsdryck (ett glas husets vin/öl/läsk) och kaffe/te.
  • Dricks till lokalguide, chaufför och restauranger.
  • Representant från Hemmets Journal samt personal från Specialresor.
  • Resegaranti via den statliga resegarantin.

Tillägg:

Enkelrum 4 nätter 1 990 kronor.

Så här bokar du:

Ring Specialresor, 054-18 89 00, eller boka på www.special-resor.se

Vi reserverar oss för eventuella program, – pris, – och tidtabelländringar utanför vår kontroll. Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in resan om antalet deltagare understiger 25 personer.

Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster.
Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För er trygghet att boka resan till Krakow erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften och att den återbetalas om ni avbokar senast den 15 juli 2021.