AVSLUTAD RESA: Bland vampyrer och fåraherdar i mytomspunna Transsylvanien

Den här resan till det mystiska och natursköna Transsylvanien innehåller extra allt. Vi besöker idylliska små byar, imponeras av Karpaternas mäktiga berg och hälsar givetvis på i greve Draculas slott. Lägg till det Rumäniens huvudstad Bukarest, känd som "Lilla Paris"!

Är du intresserad av att åka på denna resa? Kolla årsprogrammet för 2022 eller kontakta Johanna Dahl på 076 545 24 66 för att se om den blir av även i år!

På denna specialresa får vi uppleva spännande möten med lokalbefolkningen. Vid besöket i Sibiel hos en fåraherdefamilj får vi höra om detta yrkes traditioner. Vi hälsar också på hos en hovslagare som utför sitt arbete på traditionellt vis.

Vi guidas genom rumänsk kultur och historia, äter god mat med lokala rätter och dryckesprovningar. Redan vid ankomsten till flygplatsen får vi en försmak av den rumänska gästfriheten, då lokalproducerad körsbärslikör och tilltugg står uppdukat.

Vi besöker Ceausescus privata residens, Palatul Primaverii, med guldbadrum, marmorpool och tropiska växthus. Bukarest är kontrasternas stad med fin art noveau-arkitektur och en blandning av post-kommunism och mellankrigsperiod. Staden kallas också “Lilla Paris”.

Greve Draculas slott ligger i orten Bran och förutom besöket i slottet tar vi oss till den lokala marknaden som är ett potpurri av färger, dofter och smaker. Passa på att provsmaka ostar eller fynda lokalt hantverk.

Eftersom vi övernattar så nära slottet blir vi utrustade med krucifix och vitlök! Transsylvaniens pärla, medeltidsstaden Sighisoara, är en annan höjdpunkt, liksom Sibiu, “staden med tusen ögon”, med sin mystiska charm.

AVSLUTAD RESA: Bland vampyrer och fåraherdar i mytomspunna Transsylvanien
Ceaucescus palats i Bukarest är ett minnesmärke från den brutala kommunistdiktaturen.

Rumänien 11–16 september 2021

Dag 1

Vi flyger till Bukarest där vi välkomnas av vår svensktalande guide. Efter gemensam lunch, gör vi ett besök på Ceausescus privata residens, Palatul Primaverii, och ser även Parlamentpalatset utifrån. Efter incheckning på hotellet och en stunds vila utforskar vi gamla stan med vår guide. Promenaden avrundas med traditionell rumänsk middag på en av Bukarests mest populära restauranger där vi också får folkloreunderhållning.

Dag 2

Efter frukost beger vi oss mot Karpaterna. Vi gör ett besök på Cantacuzino-slottet och äter lunch på en trevlig restaurang. Vi fortsätter till orten Bran och checkar in på ett pensionat nära Greve Draculas slott. Vid besöket på slottet får vi får veta allt om myterna kring vampyrgreven. Ett besök på den lokala marknaden står också på programmet. Middag serveras i närheten av slottet, med vampyrinslag och lokala viner.

AVSLUTAD RESA: Bland vampyrer och fåraherdar i mytomspunna Transsylvanien
Medeltidsstaden Sighisoara ligger andlöst vackert på Karpaternas sluttningar.

Dag 3

Vi åker mot medeltidsstaden Sighisoara och stannar till i Brasov där vi får en guidad rundtur och promenerar förbi Svarta kyrkan. Lunch på egen hand. Vi stannar också till hos en hovslagare i en genuin saxisk by. Vi får en guidad promenad på citadellet i Sighisoara och äter middag i Vlad “Pålspetsaren” Draculas födelsehus.

Dag 4

Efter frukost åker vi mot vinregionen Tarnave och äter lunch hos en fåraherdefamilj. Det blir också vinprovning till den hemlagade lunchen. Efter besöket åker vi mot Sibiu där vi checkar in på vårt hotell och får sedan en guidad promenad i staden. Guiden tipsar gärna om restauranger och pubar för middagen som intas på egen hand.

AVSLUTAD RESA: Bland vampyrer och fåraherdar i mytomspunna Transsylvanien
Vi träffar en fåraherde som berättar om sitt uråldriga yrke.

Dag 5

Efter en förmiddag i Sibiu, med tid för shopping och lunch på egen hand, åker vi mot Karpaterna igen. Vi stannar vid en vinkällare och äter avskedsmiddag ackompanjerad av en rumänsk trubadur. Incheckning på ett närliggande hotell.

Dag 6

Vi återvänder till Bukarest och flyget tillbaka till Stockholm, och säger “La revedere” för denna gång. Måltider på egen hand.

AVSLUTAD RESA: Bland vampyrer och fåraherdar i mytomspunna Transsylvanien
Vi bjuds på flera goda rumänska specialiteter.

Resefakta

Datum: 11–16 september 2021
Pris: 15 450 kr per person i dubbelrum
Researrangör: Lotus Travel
Valuta: Rumänsk leu

I priset ingår:

  • Flyg Arlanda-Bukarest t/r, inkl skatter och avgifter.
  • 5 övernattningar, del i dubbelrum.
  • Svensktalande guide under hela resan enligt program.
  • Fullständigt program inklusive entréavgifter nämnda i programmet.
  • 5 frukostar, 3 luncher, 4 middagar.
  • Representant från Hemmets Journal vid minst 20 resenärer

Tillägg och tillval:
Enkelrumstillägg: 1800 kr
Avbeställningsskydd: 6,25% av resans pris
Reseförsäkring: Kontakta Lotus Travel för pris
Dricks ingår till restauranger, guider & chaufför
Måltidsdryck

För övriga och mer detaljerade resevillkor, se hemsidan:
www.lotustravel.se/infor-resan/resevillkor/

Vi reserverar oss för flyg-, flygskatt- och valutaförändringar som ligger utanför vår kontroll.

Boka så här: Ring: Lotus Travel 08-545 188 40 eller mejla: info@lotustravel

www.lotustravel.se

Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genom-föras med färre resenärer i rese-grupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrang-örer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För er trygghet att boka resan till Rumänien erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften och att den återbetalas om ni avbokar senast den 7 juli 2021.

Scroll to Top