40 bullar:
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör, rumsvarmt
½ tsk salt
1 ½ dl strösocker
15 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
rivet skal av 1 citron
100 g vit choklad
Pensling:
ägg
pärlsocker
Ugn: 225°
Gör så här:
- Smula jästen i degskålen. Värm mjölken till 37° och häll över jästen och rör om tills den lösts upp.
- Tillsätt smöret i bitar, salt, socker och det mesta av mjölet och arbeta degen väl i maskin i 10 minuter.
- Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
- Fyllning: Rör ihop smör, socker och citronskal och riv chokladen fint.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta på ca 55×35 cm. Bred på fyllning och strö över riven choklad. Rulla ihop degen från båda långsidorna tills rullarna möts på mitten. Skär i bitar rakt över (se bilder nedan).
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till hjärtan. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Pensling: Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

