40 bullar:

50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör, rumsvarmt
½ tsk salt
1 ½ dl strösocker
15 dl vetemjöl

Fyllning:

150 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
rivet skal av 1 citron
100 g vit choklad

Pensling:

ägg
pärlsocker

Ugn: 225°

Gör så här:

  1. Smula jästen i degskålen. Värm mjölken till 37° och häll över jästen och rör om tills den lösts upp.
  2. Tillsätt smöret i ­bitar, salt, socker och det mesta av mjölet och arbeta degen väl i maskin i 10 minuter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
  4. Fyllning: Rör ihop smör, socker och citron­skal och riv chokladen fint.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta på ca 55×35 cm. Bred på fyllning och strö över riven choklad. Rulla ihop degen från båda långsidorna tills rullarna möts på mitten. Skär i bitar rakt över (se bilder nedan).
  6. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till hjärtan. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  7. Pensling: Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Hjärtbullarna rullas från två håll för att få sin söta form. Foto: Anders Norrsell
Skär rakt över rullen och forma bullarna till hjärtan. Foto: Anders Norrsell