Glutenfritt valnötsbröd

Det goda valnötsbrödet görs på en lättarbetad deg och är glutenfritt. Låt degen jäsa över natten så att du kan njuta av nygräddat bröd till frukosten.

Du behöver

    1 bröd:
  • ¼ paket (12 ½ g) jäst
  • 3 1/3 dl vatten
  • 2 dl (150 g) bovetemjöl
  • 1 ¼ dl (100 g) potatismjöl
  • 2 msk (20 g) fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk (50 g) mörk sirap
  • ½ dl valnötter
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i degskålen och häll i kallt vatten. Vispa tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda om väl. Degen ska vara ganska lös.

3

Täck skålen med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur i 8 timmar eller över natten.

4

Fukta händerna med vatten och forma degen till en avlång limpa. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper, skär några snitt och pudra över potatismjöl.

5

Grädda strax under mitten i ugnen i 40 minuter.

Scroll to Top