Du behöver
-
1 bröd:
- ¼ paket (12 ½ g) jäst
- 3 1/3 dl vatten
- 2 dl (150 g) bovetemjöl
- 1 ¼ dl (100 g) potatismjöl
- 2 msk (20 g) fiberhusk
- 1 tsk salt
- 2 msk (50 g) mörk sirap
- ½ dl valnötter Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i degskålen och häll i kallt vatten. Vispa tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda om väl. Degen ska vara ganska lös.
3
Täck skålen med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur i 8 timmar eller över natten.
4
Fukta händerna med vatten och forma degen till en avlång limpa. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper, skär några snitt och pudra över potatismjöl.
5
Grädda strax under mitten i ugnen i 40 minuter.