Kryddig apelsin- och äppelglögg

En alkoholfri glögg gjord på äppelmust och värmande kryddor. Med apelsin och ingefära blir det friskt och gott. Servera när det vankas adventsmingel!

Du behöver

    6–8 bufféportioner
  • 1 ½ liter äppelmust
  • 3 msk flytande honung
  • 4 hela kanelstänger
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 1 tsk hela nejlikor
  • 25 g ingefära, grovhackad
  • 2 klementiner
  • 2 röda äpplen
  • 1 apelsin

Gör så här

1

Koka upp äppelmust, honung, kanel, lättstötta kardemummakärnor, nejlikor, ingefära och klementiner.

2

Sänk värmen och sjud under lock i ca 20 minuter. Sila glöggen och häll upp på flaska.

3

Skiva äpplena. Skala och skiva apelsinen. Tillsätt i glöggen.

Scroll to Top