Frasiga makroner med hallonsmörkräm och vit choklad

Spröda mandelmarängkakor med söt hallonsmörkräm i mitten. Vill du ha helt glutenfria kakor skippar du bara strösslet ovanpå.

Du behöver

    40 stycken
  • 200 g sötmandel
  • 5 dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • Smörkräm
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g färska hallon eller frysta som tinats
  • Garnering
  • 75 g vit choklad
  • små strösselpärlor, t ex nonpareille från Dr Oetker
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Mal mandeln fint, gärna i en matberedare. Blanda med florsocker.

2

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i mandelblandningen.

3

Smörj ett bakplåtspapper. Klicka eller spritsa ut små kakor, ca 1 msk smet per kaka.

4

Grädda strax under ugnens mitt i ca 9 minuter. Låt svalna.

5

Smörkräm: Vispa smöret fluffigt. Vispa i florsocker, äggulor och vaniljsocker. Mosa hallonen och blanda ner.

6

Lägg ihop kakorna med kräm emellan och låt stå i frysen 1 timme.

7

Garnering: Smält chokladen över vattenbad. Rör ofta. Ringla chokladen över kakorna och strö på strössel.

Scroll to Top