Kolakakor med kokostosca

Kolakakor är otroligt enkla att baka och går att variera och smaksätta på alla möjliga vis. Här har vi piffat till klassiska kolakakor med ett täcke av kokostosca. Allt för en extra god fikastund!

36 stycken

Du behöver

  • 150 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 msk sirap
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver

Tosca

20 g smör
0.5 dl strösocker
0.5 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
2 tsk vetemjöl
1 dl kokos

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda smör, mjöl, socker, sirap, vaniljsocker och bakpulver till en deg. Låt vila i ­kylen i 20 minuter.

2

Tosca: Blanda smör, socker, grädde, sirap och mjöl i en kastrull. Koka någon minut. Ta av värmen och rör i kokos. Låt vila ett par minuter.

3

Dela degen i 3 bitar och rulla ut längder, lika långa som plåten. Gör en längsgående fördjupning i längderna och fyll med toscasmet.

4

Grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Låt kakorna svalna och skär i ­sneda bitar.

Scroll to Top