Dubbelmacka med varmrökt lax

Väntar en dag på ­stranden eller kanske en tur ut i skogen? Packa picknickkorgen med matiga dubbelmackor fyllda med krämig laxröra.

Du behöver

  • 8 skiva bröd
  • salladsblad

Laxröra

300 g färskost
3 msk finklippt gräslök
3 msk finhackad dill
300 g varmrökt lax
2 msk små kapris
saft och skal från en halv citron
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1

Laxröra: Blanda färskost, gräslök och dill. Dela laxen i riktigt små bitar och vänd ner i blandningen.

2

Tillsätt kaprisen och smaka av med citronsaft, citronskal, salt och peppar. Låt röran stå i kylen i minst 1 timme.

3

Skär 8 skivor bröd och lägg salladsblad på 4 skivor. Fördela laxröran ovanpå. Toppa med salladsblad och en brödskiva. Slå in mackorna i smörgåspapper.

Scroll to Top