Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 50 g färskost med vitlök och örter
- 2 st soltorkade tomater
- 4 st basilikablad
- 4 skiva bacon ca 70 gram
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm svartpeppar
- 2 msk smör
Pestokräm
2 dl crème fraîche
0.5 dl grön pesto
Gnocchisallad
50 g flagad mandel
1 kruka färsk basilika
1.5 dl riven parmesanost
0.5 dl olivolja
0.5 dl vatten
500 g gnocchi
250 g plommontomater
100 g sockerärtor
100 g grön sparris
1.5 dl småbladig sallad
Ugn: 225°
Gör så här
Putsa kycklingen och skär ett längsgående snitt i filéerna. Bred ut färskosten i fickan. Strimla de soltorkade tomaterna. Fördela på osten tillsammans med basilikablad.
Linda baconskivor runt kycklingen. Salta och peppra runt om. Bryn kycklingen runt om tills den fått fin färg.
Flytta över filéerna till en smord eldfast form. Stek vidare strax under ugnens mitt i ca 20 minuter.
Pestokräm: Blanda ingredienserna. Förvara svalt fram till servering.
Gnocchisallad: Mixa mandel, basilikablad, parmesan, olivolja och vatten, gärna i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
Koka gnocchin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av.
Halvera tomaterna. Ansa sockerärtorna och koka dem i lättsaltat vatten i 1 minut. Spola genast av i kallt vatten. Dela i mindre bitar.
Bryt av basen på sparrisen. Koka stjälkarna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten. Dela i mindre bitar.
Blanda gnocchin med mandelkrämen. Blanda med övriga ingredienser. Låt allt bli varmt i en stekpanna.
Skiva kycklingen. Fördela salladen på två tallrikar och lägg på kycklingen. Toppa med pestokrämen och ev några basilkablad.