Du behöver
- 3 st ägg
- 2.75 dl strösocker
- 100 g rumsvarmt smör
- 1 st liten mosad banan
- 1 tsk bakpulver
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 1 dl riven kokos
- 2.5 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
- 1.5 dl grädde
- 75 g finhackad vit choklad
- 2 msk apelsinsaft till bottnarna
- 2 msk limesaft till bottnarna
Kokoslikörkräm
3.5 dl florsocker
3 msk kokoslikör (Malibu)
150 g rumsvarmt smör
2 dl vispgrädde
Garnering
1.5 dl riven kokos
150 g blåbär kan uteslutas
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa äggen. Tillsätt sockret och vispa till en luftig smet. Vispa i smör och banan i smeten.
Blanda bakpulver, vaniljsocker, kokos och vetemjöl. Vänd ner det i smeten växelvis med grädden. Rör ner chokladen. Arbeta samman till en deg.
Tryck ut degen i en springform, ca 22 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 50–60 minuter. Låt svalna.
Dela kakan i 2 bottnar med en brödkniv.
Kokoslikörkräm: Vispa florsocker, likör och smör till en luftig kräm. Vispa grädden till ett mjukt skum och rör ner den i smörkrämen.
Lägg den ena kakbottnen på ett fat. Droppa över 1 msk lime- och 1 msk apelsinsaft. Fördela hälften av kokoskrämen på bottnen.
Lägg på den andra bottnen. Droppa över resten av fruktsaften. Bred kokoskräm ovanpå och på kakans sidor.
Strö över kokos.