Citronpaj med vispgrädde

Vår krämiga citronpaj passar bra både till eftermiddagskaffet och som dessert. Servera med en klick vispad grädde!

Du behöver

Pajdeg

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning

2 dl vispgrädde
skal av 1 citron
0.75 dl pressad citronsaft ca 1 citron
2 st ägg
1 dl strösocker

Garnera med

citronskivor
limeskivor

Servera med

vispgrädde

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda samman mjöl, socker och smör till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Nagga bottnen och ställ formen kallt i 30 minuter.

2

Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

3

Blanda samman grädde, citronskal och -saft, ägg och socker och häll i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter.

4

Låt pajen svalna och garnera med tunna skivor av citron och lime. Servera med vispad grädde.

Annons
Scroll to Top