4 portioner
Du behöver
- 500 g oxbringa
- 15 dl oxbuljong
- 5 cm färsk ingefära
- 9 svartpepparkorn
- 2 stjärnanis
- 2 kanelstänger
- 6 korianderfrön
- 4 kryddnejlikor
- 1 ½ msk fisksås
- 200 g nudlar
- 4 salladslökar
- 1 rödlök
- 1 röd chilifrukt
- 200 g böngroddar
- färsk koriander
Gör så här
Lägg köttet i en rymlig kastrull. Häll över kokande buljong så att det precis täcker köttet. Koka upp och skumma av efter hand.
Skala och skiva ingefäran. Tillsätt i kastrullen tillsammans med peppar, stjärnanis, kanel, korianderfrön och nejlikor.
Låt soppan koka upp och tillsätt fisksås. Sänk värmen och låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1 ½ timme.
Ta upp köttet och sila soppan. Värm upp soppan och smaka av med fisksås.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla salladslöken. Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla chilifrukten.
Skär köttet i tunna skivor. Fördela i 4 skålar med nudlar, salladslök, lök, böngroddar och chili. Häll den varma soppan över och toppa med koriander.