Vietnamesisk phosoppa

En klassisk vietnamesisk soppa består alltid av nudlar. Sedan varierar man mellan nöt- och kycklingkött. Här har vi valt oxbringa.

4 portioner

Du behöver

  • 500 g oxbringa
  • 15 dl oxbuljong
  • 5 cm färsk ingefära
  • 9 svartpepparkorn
  • 2 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
  • 6 korianderfrön
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 ½ msk fisksås
  • 200 g nudlar
  • 4 salladslökar
  • 1 rödlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 200 g böngroddar
  • färsk koriander

Gör så här

1

Lägg köttet i en rymlig kastrull. Häll över kokande buljong så att det precis täcker köttet. Koka upp och skumma av efter hand.

2

Skala och skiva ingefäran. Tillsätt i kastrullen tillsammans med peppar, stjärnanis, kanel, korianderfrön och nejlikor.

3

Låt soppan koka upp och tillsätt fisksås. Sänk värmen och låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1 ½ timme.

4

Ta upp köttet och sila soppan. Värm upp soppan och smaka av med fisksås.

5

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla salladslöken. Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla chilifrukten.

6

Skär köttet i tunna skivor. Fördela i 4 skålar med nudlar, salladslök, lök, böngroddar och chili. Häll den varma soppan över och toppa med koriander.

Scroll to Top