Du behöver
- 125 g smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3.5 dl mandelmjöl
- 1 dl majsmjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl filmjölk
- rivet skal av 1 citron
Glasyr
1 dl florsocker
2 tsk citronsaft
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Blanda mandelmjöl, majsmjöl, vaniljsocker, fiberhusk och bakpulver. Blanda ner det i ägg-smeten tillsammans med smält smör, filmjölk och citronskal.
3
Häll smeten i en smord och bröad form (när du bakar glutenfritt, tänk på att använda glutenfritt ströbröd till formen) och grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.
4
Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft. Ringla det över kakan.