Glutenfri citron- och mandelkaka

Fluffig och fin citron- och mandelkaka som dessutom är glutenfri.

Du behöver

  • 125 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl filmjölk
  • rivet skal av 1 citron

Glasyr

1 dl florsocker
2 tsk citronsaft

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt.

2

Blanda mandelmjöl, majsmjöl, vaniljsocker, fiberhusk och bakpulver. Blanda ner det i ägg-smeten tillsammans med smält smör, filmjölk och citronskal.

3

Häll smeten i en smord och bröad form (när du bakar glutenfritt, tänk på att ­använda glutenfritt ströbröd till formen) och grädda i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

4

Glasyr: Rör ihop florsocker och citronsaft. Ringla det över kakan.

Scroll to Top