Du behöver
- 100 g rumsvarmt smör
- 1.75 dl socker
- 2 st ägg
- frön från 1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 50 g riven mandelmassa
- 50 g torkade tranbär
- 2 st päron 3 om de är små
- 0.5 dl mjölk
Garnering
florsocker
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör smör och socker pösigt. Rör i äggen ett i taget.
2
Tillsätt vaniljfrön, mjöl blandat med bakpulver samt mandelmassa och tranbär.
3
Kärna ur päronen och riv dem grovt på rivjärn. Krama ur rivet om det är blött. Tillsätt päronen tillsammans med mjölken.
4
Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i ugnens mitt i ca 25 minuter. Låt svalna.
5
Garnering: Sikta över florsocker.