Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 75 g rumsvarmt smör
- 0.75 dl strösocker
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 krm salt
- 6.5 dl vetemjöl
Pensling
ägg
Fyllning
200 g sötmandel
100 g hasselnötter
2 dl florsocker
1 dl mjölk
4 dl vispgrädde
Topping
florsocker
Ugn: 225°
Gör så här
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt smöret i bitar, socker, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och väg den. Dela i tre lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd. Dela varje längd i 18 bitar.
Rulla små bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 40 minuter.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt kallna.
Rosta mandel och nötter i ugnen i 7 minuter (de får inte bli brända). Mixa dem med florsocker. Tillsätt mjölk och mixa till en krämig massa.
Skär försiktigt av ett lock på varje bulle. Lägg en klick fyllning i varje och spritsa på grädde. Lägg på locken och sikta över florsocker.