30 stycken
Du behöver
- 50 g jäst
- 2 st påsar saffran à 0,5 g
- 1.5 dl strösocker
- 5 dl mjölk
- 125 g rumsvarmt smör
- 1 tsk salt
- 13 dl vetemjöl
Fyllning
150 g vit choklad
150 g färskost
100 g rumsvarmt smör
Garnering
25 g smält smör
1 dl strösocker
Ugn: 225°
Gör så här
Smula ner jästen i en skål. Stöt saffranet med 1 msk av sockret. Värm mjölken med saffranet till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt resten av sockret, smöret i bitar, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme.
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Rör ner chokladen i färskosten.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje till en platta, 45 x 30 cm. Bred på smör och chokladkräm.
Vik degen dubbel. Skär i remsor, 3 cm breda. Skär ett snitt i varje, likt en byxa. Tvinna och sno ihop till bullar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller i smord muffinsplåt. Låt jäsa övertäckta i 40 minuter.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Garnering: Pensla med smör och doppa i socker.