Du behöver
- 100 g smör
- 125 g mörk choklad
- 2.5 msk lakritspulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 2.5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 tsk bakpulver
Frosting
200 g färskost
1 dl florsocker
1.5 dl vispgrädde
Garnera med
godis
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta med smöret. Rör i lakritspulver och blanda om så att det smälter.
2
Blanda i vaniljsocker, salt och socker. Rör i äggen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten.
3
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Smörj kanten och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kallna.
4
Frosting: Vispa ihop färskost och florsocker. Tillsätt grädden lite i taget under vispning. Spritsa på frostingen och garnera med godis.