Du behöver
- 175 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 2 st ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
Dumlegrädde
3 dl vispgrädde
180 g dumlekolor
Garnera med
godis och bär
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret i en stor kastrull. Rör i socker och kakao. Blanda i ett ägg i taget och sedan vaniljsocker och mjöl.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Smörj kanten och häll i smeten. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kallna.
Dumlegrädde: Värm grädden i en kastrull, men låt den inte koka. Lägg i kolorna och låt dem smälta under omrörning. Häll över i en skål och låt svalna. Ställ kallt i minst 6 timmar.
Vispa grädden och bred eller spritsa på kakan. Garnera kakan med godis och bär.