Du behöver
- 6 st kryddstarka korvar t ex chorizo
- smör
- 140 g tärnat bacon
- 1 st gul lök
- 3 st potatisar
- 2 st små morötter
- 1 st paprika gul eller orange
- 1 msk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 0.5 dl tomatpuré
- 2 msk kalvfond
- 1 burk vita bönor 400 g
- salt och svartpeppar
- 3 msk grovhackad persilja
Fetaostdipp
2 dl crème fraîche
150 g fetaost
saft av en halv citron
2 msk finhackad persilja
Servering
Rostad potatis
Gör så här
Skiva korven tunt. Bryn den i smör i stekpanna. Ta upp korven och stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
Finhacka löken. Skala och tärna potatisen och morötterna. Kärna ur och tärna paprikan.
Fräs lök och paprika blanka i olja i en stekgryta. Tillsätt morötter, potatis, korv, bacon, krossade tomater, vatten, tomatpuré och fond. Låt koka i 10 minuter.
Tillsätt vita bönor och smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
Fetaostdipp: Blanda samtliga ingredienser.
Servering: Servera grytan med fetaostdipp och rostad potatis.