Pastagratäng med penne

Du behöver 400 g pasta penne ca 1 liter kokt 125 g mozzarella riven i bitar Köttfärssås 2 st gul lök 2 st morötter 500...

Du behöver

  • 400 g pasta penne ca 1 liter kokt
  • 125 g mozzarella riven i bitar

Köttfärssås

2 st gul lök
2 st morötter
500 g köttfärs
800 g tomatsås gärna smaksatt

Ugn: 200°

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Köttfärssås: Hacka löken och riv morötterna. Stek färsen brun och smulig i torr stekpanna. Tillsätt lök och morot och stek med någon minut. Häll på tomatsåsen och låt småputtra i 5 minuter.

3

Vänd runt den kokta pastan med köttfärssåsen i en gratängform och toppa med mozzarella.

4

Grädda mitt i ugnen tills osten smält och fått färg, ca 10 minuter.

Scroll to Top